Home > Exclusiv > Interviu în EXCLUSIVITATE | „Prințesa Războinică” Diana Belbiță: „Dacă ești născut să faci ceva, nimic nu te poate influența!”

Interviu în EXCLUSIVITATE | „Prințesa Războinică” Diana Belbiță: „Dacă ești născut să faci ceva, nimic nu te poate influența!”

Diana-belbita-interviu

 

 

Diana Belbiță (22 de ani), este cea mai bună luptătoare de MMA din România la categoria sa, fiind deținătoarea centurii RXF Romania. Sportiva originară din Drobeta Turnu Severin este de asemenea și campioană mondială la Kempo.

A ajuns în atenția a milioane de oameni după ce a participat la show-ul de televiziune „Exatlon”. Diana s-a descurcat excelent în competiția desfasurată în Republica Dominicană, fiind cea mai bună dintre fetele venite cu primul avion . A adus foarte multe puncte importante echipei sale, a reușit sa îsi infrângă frica de apă și a câstigat respectul coechipierilor și chiar și al adversarilor pentru dăruirea de care dădea dovadă pe traseu. Din păcate a fost eliminată pe nedrept din competiție.

Diana Belbiță a avut amabilitatea să acorde un interviu în EXCLUSIVITATE pentru 27sportas.ro

 

27SportAS : Povestește-ne puțin despre tine, cum este Diana Belbiță în viața de zi cu zi și cum îi place să îsi petreacă timpul liber?

Diana Belbiță : Tind să cred că într-o oarecare masură am dublă personalitate. De ce spun asta? Pentru că în viața de zi cu zi sunt total diferită de ceea ce sunt în cușcă. Dacă in cușcă arăt ca un monstruleț agresiv care nu știe ce inseamnă mila, în restul timpului sunt unul dintre cei mai calmi si cei mai pozitivi oameni pe care ii cunoști. Cât despre timp liber, ce e drept, nu prea am. În general am un program strict care conține minim două antrenamente pe zi, iar asta îmi ocupă cam tot timpul. Insă, când mai reușesc să fur o zi liberă, de obicei duminica, îmi place sa văd cat mai multe filme posibile.

27SportAS : Ai vreun motiv anume pentru care ai ales MMA?

Diana Belbiță :  Poate sunt puțin ironică spunând asta, dar am ajuns in cușcă din intâmplare. Dar aveam un background bine dezvoltat în kickboxing și, într-o oarecare masură, și in judo.

27SportAS : De când ai început să practici acest sport?

Diana Belbiță : Am și uitat de cât timp am intrat în lumea sporturilor de contact, dar categoric nu am uitat senzația pe care am simțit-o în prima zi în care am intrat in sală. Primul contact cu sporturile de contact a fost cel cu judo-ul, iar prima reacție a fost „Nu, în niciun caz. Eu nu o să fac asta!”. Dar asta se intâmpla in urmă cu mai bine de 10 ani, evident că atunci nu aveam curajul să visez că o să ajung să fiu ceea ce sunt astăzi.

27SportAS : Ai câștigat titlul de campioană mondială la Kempo. Care au fost sentimentele tale atunci când ai realizat ca esti cea mai bună din lume la categoria ta?

Diana Belbiță : Am câștigat titlul de Campioană Mondială la Kempo în cea mai proastă zi a mea. Incă de cu o zi inainte m-am simțit foarte rău, iar în dimineața competiției nici nu credeam că o sa pot lupta. Dar am avut o zi plină, o zi cu multe lupte în care nici nu am avut timp să mă plâng că nu mă simt bine. La finalul zilei, tot ce imi doream era să ajung cât mai repede acasă, să mă refac, pentru că inevitabil am avut si mici accidentări, să imi pot relua antrenamentele pentru că peste doar o săptămână urma să lupt din nou. Nu am avut timp să conștientizez importanța acelei reușite.

27SportAS : Care sunt obiectivile tale personale pentru viitor?

Diana Belbiță :  Nu pot sa îmi fixez obiective clare deoarece sunt genul de persoană care profită de fiecare oportunitate care i se oferă, prin urmare nu pot să imi fac planuri bine stabilite pentru anul care urmează pentru ca nu știu când mi se oferă o șansă să fac altceva care poate mă va ajuta mai mult. Dar obiectivul general este de a fi cea mai bună variantă a mea în orice domeniu.

27SportAS : Ce sentimente te încearcă atunci când intri in arenă, pregătită să începi lupta?

Diana Belbiță :  Aș minți dacă aș spune că nu am emoții înaintea unei lupte, dar cert este că niciodată nu recunosc cât sunt de intense. Mi se activează pur si simplu toate simțurile si parcă intru într-o altă lume. Cei din jurul meu îmi spun că mi se schimbă privirea si că devin mai agitată, nerabdătoare. De la vestiar până la momentul în care imi fac intrarea, am o mie de trăiri și îmi spun zeci de lucruri în minte. Simt cum imi crește pulsul si mereu caut să mă asigur că antrenorii mei sunt lânga mine, ei îmi inspiră intotdeauna încrederea de care am nevoie. În momentul în care pășesc pe rampa de intrare, mă bucur de moment, mă bucur de atenția tuturor celor prezenți și nu mai simt nicio emoție. La fel si în cușcă, mereu sunt nerăbdătoare să încep lupta. Iar când se termină simt o descărcare uriașă, abia atunci îmi dau seama cât de tensionată am fost.

27SportAS : Ai anumite superstiții înainte de intrarea in cușcă?

Diana Belbiță : Am superstiții si nu sunt puține. În primul rând, nu lupt dacă nu îl am pe Lion (tigrul meu de pluș) cu mine. Poate par copil, dar el este mai mult decât talismanul meu norocos. Am zeci de rugăciuni pe care mi le spun înainte de un meci. Mă uit foarte des spre cer. Nu calc niciodată cu piciorul stâng prima dată. Și probabil că aș putea vorbi mult si bine despre superstițiile mele.

27SportAS : Dacă nu ar fi fost MMA, te-ai fi gândit la un alt sport sau ai fi preferat o carieră obișnuită într-un alt domeniu?

Diana Belbiță : Pentru mine nu există „dacă nu ar fi fost MMA”, dacă nu ar fi fost, aș fi făcut eu în asa fel incât să fie. Nu știu ce aș fi facut altceva, dar clar nu aș fi fost o fata obisnuită.

27SportAS : Cum consideri că te-a schimbat experiența Exatlon? Și în perioada competiției sau după ce te-ai întors din Dominicană ai avut vreo urmă de regret că ai acceptat această provocare?

Diana Belbiță : Eu nu regret nimic niciodată, chiar dacă am luat o decizie proastă cândva, e clar că la momentul respectiv a fost cea mai bună opțiune. Aș spune că experiența Exatlon m-a propulsat într-o altă lume. Dacă în timpul competiției nu am simțit nicio schimbare pentru că nu aveam contact cu realitatea și nici termeni de comparație, după terminarea emisiunii m-am trezit oarecum cu o alta viață cu care mi-a fost greu să mă acomodez și am încercat, pe cât posibil, să revin la ceea ce am fost înainte. Cred că m-am speriat… m-am speriat că din cauza agitației în care m-am trezit dintr-odată, nu voi mai avea timp pentru viața mea sportivă.  Acum, după ceva timp, pot spune că dacă ești născut să faci ceva, nimic nu te poate influența!

27SportAS : Un mesaj pentru cititorii 27SportAs?

Diana Belbiță : Le mulțumesc pentru toată susținerea si să iubească sportul în continuare!

 

 

 

 

 

 

 

 

+ posts

Lasa un raspuns

three × 4 =