Home > Baschet > Baschet | Dinamo Știința București se califică miraculos in play-off în ultima secundă

Baschet | Dinamo Știința București se califică miraculos in play-off în ultima secundă

dinamo-baschet-echipa

Steaua și Dinamo s-au întâlnit în această seară în ultima etapă a grupei galbene a Ligii Naționale de Baschet.  Pentru a fi siguri de calificare, stelistii trebuiau să învingă la orice scor, iar cei de la Dinamo nu trebuiau să piardă la mai mult de 10 puncte.

Primul sfert a fost extrem de echilibrat, cele două echipe fiind cap la cap pe aproape tot parcursul sfertului. La finalul acestuia, Steaua a terminat cu avantaj minim, 23-21. Cel de al doilea sfert a fost dominat aproape în totalitate de cei de la Steaua.  Apărarea ros-albastră a mers perfect și astfel la pauza mare conduceau cu 46 la 34.

În sfertul al treilea s-a restaurat echilibrul între cele două echipe. Spre final, dinamoviștii au început să forțeze, iar până la finalul sfertului au izbutit să se aproprie la numai 6 puncte, 52 la 58 . În ultimul sfert, cei de la Steaua s-au distanțat din nou pe fondul foarte multor ratări ale echipei din Ștefan Cel Mare. Cu numai 25 de secunde înainte de final, dinamoviștii erau conduși cu 17 puncte. Însă finalul a fost unul incandescent, cei de la Dinamo venind la 13 puncte cu 2 secunde înainte de final. Inițial au avut șansa unei aruncări libere ratate de ștelisti, iar apoi la repunere Willie Kemp a reușit o aruncare fenomenală de la centrul terenului care a intrat în coș și a făcut ca diferența să se reducă la 10 puncte, suficient pentru ca dinamoviștii să meargă alături de ștelisti în play-off.

Steaua învinge în derby pe Dinamo cu scorul de 85 la 75, câstigă grupa galbenă și va întâlni pe Universitatea Cluj în prima fază a play-off-ului. De partea cealaltă, Dinamo va juca contra celor de la CSU Sibiu.

Pentru Steaua au punctat: Chatman (32 de puncte), Mandache (23), Delas (11), Petrache (9), Duric (6), Spencer (2), Lucic (2). De partea cealaltă, la Dinamo Știința au punctat: Baker (18 puncte), Barro (16), Deloach (14), Kemp (12), Kumpys (8), Calenic (3), Badiu (2), Ioniță (2).

+ posts

Lasa un raspuns

1 × 3 =