Home > Fotbal > Astra Giurgiu, remontada cu Poli Iași!

Astra Giurgiu, remontada cu Poli Iași!

Meciul dintre Astra Giurgiu și Politehnica Iași din etapa a 8-a a Ligii 1 s-a terminat cu o victorie pentru giurgiuveni cu scorul de 4-0 . „Lanterna roșie” s-a dezlănțuit pe stadionul „Marin Anastasovici” și astfel, obține prima victorie în acest campionat. Echipa antrenată de Daniel Pancu a evoluat încă din minutul 30 în „10”, dar în partea secundă s-a restabilit egalitatea numerică după eliminarea lui V. Gheorghe. 

O situație bună a avut Poli Iași în minutul 3, Passaglia a centrat din corner, de pe dreapta, la prima bară, de unde Platini a reluat cu capul, dar reflexul lui Lazar i-a salvat pe giurgiuveni. F. Cristea și-a lăsat echipa în „10” după faultul comis la V. Gheorghe, iar centralul a arătat direct cartonașul roșu. În minutul 44, pasa lui Platini l-a găsit pe Popadiuc pe partea dreaptă,  care a pătruns în careu și a șutat din 6 metri în blocajul lui Lazar.

Egalitatea numerică s-a restabilit în minutul 52, V. Gheorghe a văzut al doilea cartonaș galben după un fault la Atcka. Budescu a executat excelent un corner de pe partea dreaptă, centrarea a fost pentru reluarea cu capul a lui Găman din 5 metri în poarta ieșenilor astfel, Astra a condus din minutul 63 cu 1-0. Budescu a dublat avantajul din penalty, mai apoi în minutul 89, Wuthrich a înscris cu latul din 10 metri. În prelungiri, Radunovic a închis tabela la 4-0 pentru astrali din penalty.

Chiar și cu victoria de astăzi, Astra Giurgiu rămâne ultima în clasament cu patru puncte și va juca în etapa a 9-a la Dinamo București. Politehnica Iași are 9 puncte pe poziția a 12-a și va primi vizita celor de la FC Viitorul.

Echipele de start

Astra Giurgiu: Lazar – Bruno, Graovac, Găman, Radunović – Șerban (2′ Canadija), Crepulja (87′ Moise), Stahl (87′ Merloi) – Gheorghe, Montini (64′ Wuthrich), Budescu (86′ Balaure)
Antrenor: Alexandru Radu

Politehnica Iași: Bosz – Cabral, Iriondo, Baxevanos, Bușu – F. Cristea, Onea (2′ Calcan),  Passaglia – Platini, A. Cristea (32′ Atska), Popadiuc (57′ Zajmovic)
Antrenor: Daniel Pancu

Briga de arbitri: La centru – Sebastian Colțescu (Craiova – Dolj), ajutat la cele două tușe de Florin Marinescu (Bucureşti – Bucureşti) și Stelian Slabu (Braşov – Braşov).

Cartonașe galbene: Platini (2′ Iași), Calcan (8′ Iași), Atcka (45’+3 Iași), V. Gheorghe (31′  și 52′ Astra),

Cartonașe roșii: F. Cristea (30′ Poli Iași), V. Gheorghe (Astra)

+ posts

Lasa un raspuns

two × four =