Home > Fotbal > UTA Arad, prima victorie pe teren propriu

UTA Arad, prima victorie pe teren propriu

UTA Arad a obținut prima victorie pe teren propriu în etapa a 8-a a Ligii 1 în fața celor de la Chindia Târgoviște. Arădenii au prestat un joc solid și l-au pus la încercare pe Aioani în repetate rânduri, dar portarul Chindiei a fost omul meciului și a menținut avantajul la limită al gazdelor. Rus a marcat unicul gol la UTA în minutul 52 pentru victoria cu 1-0. 

UTA a fost pe aproape de a trimite mingea în propria poartă, Albu a blocat șutul lui Ioniță, iar Iacob era să fie păcălit de devierea balonului, dar a prins în ultimul moment. O primă ocazie importantă a venit abia în minutul 33, de partea arădenilor, când Bustea a reluat cu capul în brațele lui Aioani o centrare venită din 35 de metri. Aioani a fost salvatorul Chindiei pe finalul primei părți, Morar a centrat excelent din lovitură liberă în careu, de unde Rusu s-a înălțat și a reluat cu capul din fața porții, iar Aioani a scos cu piciorul un gol ca și marcat.

La fel de hotărâtă a ieșit de la vestiare UTA și a dominat jocul. În minutul 52, Rus a primit o pasă în interiorul careului, a preluat balonul și a șutat de la 14 metri la colțul lung, de această dată fără șanse pentru Aioani. Goalkeeperul Chindiei a fost omul meciului și  a avut alte două intervenții salvatoare. Prima, la reluarea cu capul a lui Bustea, Aioani a scos de sub transversală. A doua intervenție a fost în minutul 71, Ursu a pătruns în careu, dar portarul târgoviștean a ieșit excelent și l-a blocat.

UTA are 11 puncte, pe poziția a 6-a în clasament și etapa viitoare va juca în deplasare la FC Botoșani. Chindia este vecina arădenilor, pe locul 7, tot cu 11 puncte și va primi vizita celor de la FCSB.

Echipele de start

UTA Arad: Iacob – Bustea, Albu, Benga, Rrumbullaku – Tescan (46 Ursu), Roșu, Isac (90+2 Da Silva), Rusu – Morar(75 Ioniță), Rus (89 Buhăcianu)
Antrenor: Laszlo Balint

Chindia Târgoviște: Aioani – Dinu, Pițian, Bourama, Ioniță(64 Martac) – Neguț (79 Diaz), Rață, Berisha (64 Neicuțescu), Yameogo (89 Cherchez) – Popa, Florea
Antrenor: Emil Săndoi

Brigada de arbitri: La centru – Iulian Dima (București), ajutat la cele două tușe de Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) și Gero Szabo (Cluj-Napoca).

Cartonașe galbene: Isac (13 UTA), Yameogo (30 Chindia), Albu (36 UTA), Florea (37 Chindia), Morar (57 UTA), Bustea (67 UTA), Benga (77 UTA)

 

+ posts

Lasa un raspuns

3 − two =