Home > Fotbal > Ionuț Negoiță: „Eu am salvat Dinamo”

Ionuț Negoiță: „Eu am salvat Dinamo”

ionut-negoita-a-salvat-dinamo

Ionuț Negoiță a fost acționar majoritar la Dinamo între 2013 și 2020. Inițial a fost primit cu brațele deschise de către suporteri, fiind chiar considerat salvatorul clubului atunci când a stins datorii de aproximativ 17 milioane de euro prin insolventa din 2014. În ultimii ani însă, a fost vehement contestat de către galerie din cauza implicării sale tot mai scăzute la club.

Omul de afaceri a declarat pentru Gazeta Sporturilor că a pierdut la Dinamo undeva la 10 milioane de euro, însă cu toate acestea suporterii nu l-au apreciat, ba din contră au venit inclusiv să încerce să îi incendieze hotelul:

„Financiar am ieșit în pierdere mare, peste 10 milioane! În insolvență era nevoie de o sursă de finanțare în cadrul societății și trebuia valorificat ceva. S-au dus niște bani pentru a acoperi unele probleme. Eu am pierdut bani și timp pentru că n-am mai avut vreme să mă ocup de afacerile mele. Plus un stres foarte mare. Suporterii au venit și au dat foc hotelului, au aruncat cu materiale pirotehnice. Erau 15-20, dar erau influențați. De la explozii s-au crăpat și geamurile. Acel eveniment a pus capac. M-a făcut să fiu mult mai hotărât decât eram până atunci să plec. Să tranșez mult mai repede acest subiect. Eram la etajul 15. Departe de ei. Suporterii erau supărați că l-am schimbat pe Rednic. Eu le-am spus să ia clubul și să pună antrenor pe cine vor ei. Eu știam mai multe lucruri din spate. A fost o decizie bună că l-am schimbat pe Rednic. De obicei, nu mă grăbesc să iau decizii”

Negoiță a mai declarat pentru aceeași sursă citată că nu se va înscrie în DDB decât în momentul în care nu va mai avea cheltuieli indirecte la Dinamo:

„Eu înțeleg dorința suporterilor. Și eu sunt suporter, chiar dacă nu sunt fanatic. Nu sunt încă înscris. Mi-au lăsat multe lucruri pe care eu le gestionez. Când vom clarifica aceste lucruri și nu voi mai avea cheltuieli indirecte cu clubul o să mă înscriu în DDB. Unii se înscriu cu o mie și ceva de euro. Eu am cheltuială lunară cu Dinamo. Ei acum au birourile clubului și magazinul de prezentare la mine. Ei nu plătesc nimic, absolut nimic! Sunt peste 400 de metri pătrați, deci sunt vreo 4.000-5.000 de euro pe lună, plus TVA, plus utilitățile. Prețurile sunt oricum la jumătate pentru că erau făcute pentru club”

Fostul acționar dinamovist le promite însă suporterilor că cel puțin pentru moment nu îi va da afara din birourile de la RIN, acolo unde Dinamo are sediul social:

„Eu sper să găsească o soluție. Momentan nu pot să-i dau afară. Eu am salvat Dinamo! Era ca și mort când l-am luat, e ca și un copil, dar până la un punct. Nu pot să suport la nesfârșit toate cele.Nu iau decizii radicale, dar și răbdarea mea are o limită! Ca și cu copilul: chiar dacă e al tău, nu accepți să arunce cu pietre în tine sau să facă anumite lucruri pentru că e prea mult”

+ posts

Lasa un raspuns

five × 5 =