Home > Fotbal > Adrian Mutu: „Băieții sunt pregătiți și motivați”

Adrian Mutu: „Băieții sunt pregătiți și motivați”

adrian-mutu-conferinta-euro-u21

Selecționerul naționalei de tineret, Adrian Mutu, a susținut în această după-amiază o conferință de presă înaintea debutului la Campionatul European U21 de la Budapesta.

Mutu a dezvăluit că elevii săi sunt emoționați, dar în același timp sunt pregătiți să obțină un rezultat mare mâine:

„Chiar azi, mă uitam la România-Olanda din 1998 şi sper ca mâine rezultatul final al partidei să fie unul bun pentru noi toţi. Băieţii îşi dau seama de importanţa acestui meci, ei sunt pregătiţi, motivaţi. Nu trebuie să fie timoraţi. Mâine vom da totul pe teren. Nu este uşor, aşa cum am spus, au presiune rezultatului anterior de la generaţia anterioară cu Mirel Rădoi. Dar le-am spus că ei nu trebuie să se compare cu generaţia respectivă, ei pot face ceva diferit şi să scrie pagina lor de istorie pentru naţionala României. Există emoţii, le-am şi explicat, cu acestea vor exista mereu înainte unui meci, probabil, când nu le vor mai avea înseamnă că trebuie să se lase de fotbal”

Selecționerul a descris adversarul de mâine, o echipă extrem de puternică, dar căreia îi putem pune probleme:

„Olanda este o echipă foarte puternică, care ajunge cu ușurință în fața porții, care marchează cu ușurință, vedem, este și echipa care a marcat cele mai multe goluri în aceste preliminarii. Are jucători importanți, care au și demonstrat la echipele lor de club că pot face diferența. E o echipă redutabilă, dar și noi suntem o echipă foarte bună, am demonstrat-o împotriva unor echipe de același nivel ca noi, cum ar fi Danemarca, că putem juca și putem domina.

Deci nu ne este teamă de ei, suntem atenți la ei, nu îi subestimăm, dar nici nu îi supraevaluăm. Știm importanța acestui meci, fiind și primul, cu siguranță, e important. Chiar dacă Olanda pleacă cu prima șansă, noi le vom face viața grea”

Mutu a mai dezvăluit că este gata să preia el rolul de lider al naționalei mici de la Ionuț Radu, cel care obișnuia să țină discursuri motivatoare înainte de fiecare partidă a tricolorilor:

„Sper să fie mai mulți, pentru că asta ar însemna echipa. Iar dacă nu se întâmplă, asta nu înseamnă că nu avem lideri în echipă. Pot fi și lider silențioși, așa cum le spunem noi, și faptul că nu se exteriorizează în anumite momente nu îi face mai mult sau mai puțin lideri. Dacă nu va vorbi nimeni, probabil voi vorbi eu.

Le-am spus că meciul cu Danemarca, le-am spus că acel meci va face diferența dintre băieți și bărbați, iar ei au demonstrat că sunt bărbați. În momentul de față, ce pot să le spun public așa cum le-am spus și lor în particular este faptul că au muncit din greu ca să obțină această calificare. Au trecut și numai ei știu prin câte momente grele și câte sacrificii au făcut pentru a ajunge aici, la acest turneu final. Au scena la dispoziție, și mă refer la teren, să demonstreze că merită să joace la acest nivel”

România va debuta mâine, de la ora 22 împotriva reprezentativei Țărilor de Jos în faza grupelor a Campionatului European U21.

+ posts
Articole Asemanatoare
adrian-mutu-romania-germania
Adrian Mutu: „Sunt mândru de baieții mei”
adrian-mutu-romania-ungaria
Adrian Mutu: „Ne continuăm drumul și ne urmăm visul”
mutu-romania-olanda
Adrian Mutu: „Meritam cele trei puncte”
declaratie mutu-romania-u21
Adrian Mutu: „Obiectivul meu este să depășim performanța din 2019”

Lasa un raspuns

five × two =