Home > Fotbal > Mirel Rădoi: „Nu o să schimb strategia nici mâine”

Mirel Rădoi: „Nu o să schimb strategia nici mâine”

mirel-radoi-anglia-romania

România va juca mâine în deplasare un amical la Middlesbrough împotriva Angliei.

Înaintea partidei, selecționerul Mirel Rădoi a oferit la conferința de presă un răspuns răspicat tuturor contestatarilor săi:

„Se pare că mereu trebuie să răspund la această întrebare. Sunt în continuare selecționer, voi încerca până la final. E o clauză în contract atât de partea mea, cât și de partea Federației. Oricând se poate încheia dacă se achită această clauză. Deocamdată nu mă gândesc la asta, ci la meciul pe care îl avem de jucat mâine.

Vă spun sincer, de lunea trecută nu am citit nici măcar un articol despre ce s-a discutat. Bănuiesc că sunt aceleași 5-6 persoane care apar mereu după ce naționala pierde un meci. Poate pe unii îi mulțumește stilul de joc, dar nu îi mulțumesc rezultatele. Poate unii nu sunt mulțumiți nici de una, nici de alta. Sper ca odată cu prima victorie să încercăm să avem cât mai multă încredere. Mâine seară, băieții trebuie să joace cu curaj. Asta le-am cerut. Trebuie să știm când să facem pressing și când să facem tranziția pozitivă. Zonele laterale sunt de multe ori lăsate libere și va trebui să acționăm acolo”

De asemenea, Rădoi a ținut să precizeze că va continua stilul său de joc ofensiv:

„Chiar dacă am avut antrenori buni, am încercat să învăț câte ceva de la fiecare, dar nu să copiez. Nu o să schimb strategia nici mâine seară în funcție de asta.
Dacă eu nu îmi revin după eșecuri, e greu să le cer jucătorilor să o facă. Chiar dacă în sufletul meu sunt unele trăiri, niciodată nu le las impresia jucătorilor că nu trec peste. Nu s-a pus problema în această perioadă. Dacă am fost foarte supărat, am fost după meciul din Armenia. Când avem meciuri amicale încercăm să nu arătăm cât de afectați suntem și vrem să mergem înainte cu lucrurile pozitive”

Selecționerul a mai menționat că fundașul Gabi Tamaș se afla pe lista sa și este posibil ca el să fie convocat pentru meciurile naționalei din Septembrie:

„Gabi Tamaș este pe lista noastră, vom vedea în septembrie dacă vom avea nevoie de prezența lui. De la meci la meci au fost cel puțin 3-4 accidentări, plus situații de Covid. Vom vedea în luna septembrie dacă apelăm la Gabi Tamaș. E clar că dacă vorbim de experiență, el are cea mai mare experiență dintre toți jucătorii.
Echipa națională a Germaniei are foarte multe momente când are o temporizare de joc, în schimb echipa națională a Angliei încearcă să ajungă în cea mai rapidă viteză la poarta adversarului. Este foarte periculoasă naționala Angliei. Dacă nu vom reuși să închidem repede spațiile și să ne închidem în diagonală, vom avea de suferit mâine seară”

Partida cu Anglia se va disputa mâine de la ora 19 în direct la Pro TV.

+ posts
Articole Asemanatoare
mirel-radoi-mesaj-suporteri
Mirel Rădoi, la finalul mandatului de selecționer: „Continuați să iubiți echipa națională”
mirel-radoi-demisie-nationala
Mirel Rădoi: „Am plâns în vestiar”
radoi-germania-romania
Mirel Rădoi: „Băieții meritau un punct în seara aceasta”
mirel-radoi-islanda-romania
Mirel Rădoi: „Nu am realizat mare lucru”

Lasa un raspuns

ten − 9 =