Home > Fotbal > Dario Bonetti: „Mai vorbim încă despre un derby datorită DDB”

Dario Bonetti: „Mai vorbim încă despre un derby datorită DDB”

dario-bonetti-fcsb-dinamo

Dario Bonetti a prefațat astăzi în cadrul unui conferințe de presă derb-ul de mâine contra celor de la FCSB.

Tehnicianul dinamovist a declarat că echipa sa este dispusă să dea totul pentru victorie, iar locul în clasament nu este adevărata valoare a niciuneia dintre cele două echipe:

„Ştim că este o partidă importantă, dar diferită de toate celelalte, chiar dacă punctele puse în joc sunt aceleaşi. Suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun din noi. FCSB a schimbat mult în echipă, va fi un meci de văzut cu adevărat. Dintre jucătorii care au venit, unii vor juca, alţii nu, pentru că ei nu sunt din punct de vedere fizic la nivelul echipei, mai ales pentru un meci important cum este acesta. Întâlnim un adversar puternic. Clasamentul nu oglindeşte însă valoarea celor de la FCSB, dar considerăm că şi noi suntem în aceeaşi situaţie, locul ocupat în prezent nu arată unde am fi putut să fim cu câteva puncte în plus. Dar ăsta este fotbalul, fiecare meci are o istorie diferită. Vedem ce va fi mâine, vom încerca să scriem încă o pagină importantă în istoria clubului nostru”

Bonetti a mai menționat că valoarea individuală a echipei sale a crescut datorită noilor transferuri, însă nu crede că aceștia vor putea da 100% în meciul de mâine seară:

„Pentru a avea rezultate şi pentru a-ţi atinge obiectivele în fotbal ai nevoie de trei elemente fundamentale: calitatea jucătorilor, organizarea şi disponibilitatea lor de a se sacrifica pentru proiect. Chiar dacă trecem printr-un moment dificil, nu stăm să ne gândim la bani. În momentul ăsta ne interesează să facem cât mai multe puncte, mai puţin ne gândim la bani. Avem o echipă care are foarte multă calitate din punct de vedere individual şi asta ne linişteşte cât de cât. E adevărat că vor fi şi jucători din minutul 1 pentru care acesta va fi primul meci al sezonului. Aşa că nu ne aşteptăm să vedem din partea lor acel sută la sută. Dar sunt sigur că mâine contribuţia lor va fi foarte importantă şi se va vedea un salt în ceea ce priveşte calitatea jocului”

Antrenorul italian a mai spus că va fi o anumită presiune pe jucătorii tineri, dar presiunea cea mare va apăsa pe umerii lui din cauza faptului că are o mare responsabilitate antrenând un club ca Dinamo într-un moment extrem de dificil:

„Ambele echipe au schimbat, mâine vom vedea care este realitatea. Nu putem şti acum şansele, în fotbal e foarte greu să faci pronosticuri. Una este pe hârtie şi altceva e ce vedem pe teren. Nu avem nicio îndoială că suporterii noştri vor susţine foarte puternic echipa, pentru ei simţim şi mai mult responsabilitatea. Trebuie să dăm totul, dacă se poate 101%. Trebuie să fim atenţi cum gestionăm această presiune, pentru că este destul de multă pe umerii jucătorilor tineri. În privinţa asta au fost greşeli şi din partea mea. Jucătorii noştri tineri sunt liniştiţi, e bine că acum au venit la echipă şi jucători cu experienţă care au trăit deja câteva derby-uri. Aceştia le transmit şi celor tineri linişte. Până la urmă nu mergem la război, mergem la un meci de fotbal şi trebuie să avem entuziasmul şi încrederea potrivită. Keşeru şi Budescu sunt jucători de calitate, la fel cum sunt şi ai noştri. Niciodată nu există un singur pericol, trebuie însă ca noi să ne gândim la noi şi să construim meciul. Însă clar că aveam sub lupă calitatea adversarului. Ce cred eu este însă că şi adversarul ar trebui să fie îngrijorat. E greu de făcut o comparaţie cu precedentele mele mandate. E clar însă că în actualul mandat eu sunt cel care simte mai multă presiune decât oricine altcineva. Dar nu presiune din partea cuiva, este vorba de formă de responsabilitate”

La conferință, Bonetti a purtat un tricou de joc înscripționat cu numele membrilor de DDB și a afirmat că prin acest gest îsi exprimă respectul pentru suporterii care au reușit să țină Dinamo în viață:

„Tricoul pe care îl port este unul pentru care noi toţi trebuie să arătăm un mare respect. Dincolo de căldura şi toate emoţiile pe care suporterii le transmit jucătorilor, e vorba şi despre faptul că ei au fost în mod extraordinar protagoniştii unui proiect unic în lume. Pentru că dacă azi suntem aici şi mai vorbim încă despre un derby este datorită acestui proiect DDB. Eu consider că acest proiect va fi copiat şi în alte părţi ale lumii”

+ posts
Articole Asemanatoare
stoican-craiova-dinamo
Flavius Stoican este în continuare optimist: „Sunt convins că această echipă nu va retrograda”
flavius-stoican-fc-botosani-dinamo
Flavius Stoican, înainte de duelul cu FC Botoșani: „Vom vedea dacă le va fi ușor cu noi”
dario-bonetti-farul-dinamo
Dario Bonetti:”Aceasta este realitatea momentului”

Lasa un raspuns

sixteen − four =