Home > Fotbal > Cornel Dinu: „Edi Iordănescu este de apreciat că vorbește corect româneste spre deosebire de tatăl lui”

Cornel Dinu: „Edi Iordănescu este de apreciat că vorbește corect româneste spre deosebire de tatăl lui”

Cornel-Dinu-despre-edi-iordanescu

După negocieri ce au durat aproape două luni, conducerea FRF se pare că i-a găsit succesor lui Mirel Rădoi pe banca naționalei. Este vorba de Edi Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu cel supranumit „antrenorul secolului 20” după performanțele avute cu echipa națională la campioantele mondiale din 1994 și 1998.

Fostul jucător și antrenor legendar al lui Dinamo, Cornel Dinu, a comentat în stilul caracteristic această iminentă venire a lui Iordănescu Jr. El a declarat la Telekom Sport că nimic nu îl recomandă pe Edi pentru această funcție, iar numirea lui la cârna naționalei este una politică:

„S-ar putea să îmi joace feste memoria, dar nu cred. Eu am spus asta încă înainte de a fi schimbat Rădoi. Am spus că va fi Edi Iordănescu selecționer. Este o nouă mutare politică, o interferență. 

Edi Iordănescu este de apreciat pentru că vorbește corect limba română, spre deosebire de tăticul lui. Dar vorbește prea mult. Am văzut azi că Gazeta prezintă toată istoria lui Edi Iordănescu, mai multe numiri politice, peste tot. 

Indiferent de colindele făcute pe la atâtea nume, am spus cu multe luni în urmă că Edi Iordănescu va fi selecționer. Știam ce se petrece în România. Majoritatea deciziilor se iau pe afinități politice. Nu pe valoare, nu pe competență. Cu asta mă opresc. De când a venit Burleanu, în ultimii 8 ani, au apărut aceste lucruri

Cornel Dinu a antrenat și el naționala timp de un an între 1992 și 1993, el fiind schimbat chiar cu Anghel Iordănescu atunci când șansele de calificare la mondialul din America scăzuseră dramatic.

+ posts

Lasa un raspuns

two × 2 =