Home > Fotbal > Fanii FCSB contraatacă: „Șansele să jucăm în Ghencea sunt de 100%”

Fanii FCSB contraatacă: „Șansele să jucăm în Ghencea sunt de 100%”

virgil-boglea-fcsb-ghencea

Suporterii celor de la FCSB au făcut mai multe demersuri pentru ca echipa lor favorită să poată evolua pe stadionul din Ghencea. Avocatul Asociației Salvați Steaua, Virgil Boglea, a explicat în detaliu întreaga procedură.

Acum două zile, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a dat de înțeles prin declarațiile sale că sunt slabe șanse ca arena din Ghencea să fie închiriată celor de la FCSB. Cei de la Asociația Salvați Steaua au replicat imediat și au făcut mai multe demersuri oficiale prin care au cerut ca echipa patronată de Gigi Becali să dispute meciuri pe stadionul inaugurat anul trecut.

„Stadionul aparține statului român”

Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, crede că ministrul Dîncu nu a fost bine informat asupra situației stadionului din Ghencea. Juristul consideră că arena aparține statului și oricine dorește îl poate închiria.

În urma declarațiilor domnului Dîncu și anume că FCSB, ca fostă Steaua București nu poate avea acces pe stadionul Steaua, ne-am gândit că este oportună o recalificare a poziției domniei sale și clarificare pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite cu privire la apartenența la dreptul de proprietate asupra stadionului. 

Prin urmare ne-am adresat MApN, ne-am adresat Guvernului României și Clubului Sportiv al Armatei pentru a face precizările necesare și pentru a informa cetățenii cu privire la proprietatea stadionului. După cum ne-a informat CNI, care a făcut acest stadion, banii pentru finanțarea lucărilor și construcțiilor desfășurate la Complexul Sportiv Steaua provin de la Ministerul Lucrărilor Publice și al Dezvoltării și Administrației. Banii provin din bugetul statului român, nu aparțin MApN și cu atât mai puțin Armatei. 

În documentele oficiale, proprietatea asupra stadionului aparține statului român, iar statul român a decis ca acest stadion să fie dat în adminsitrarea MApN, care la rândul său a decis ca beneficiar al stadionului Steaua să fie Clubul Sportiv al Armatei Steaua pentru secțiile de rugby și cea de fotbal înființată la nivel de seniori odată cu anul 2017-2018″, a declarat Boglea în direct la PRO Arena.

„CSA Steaua nu produce venituri”

Boglea a mai explicat că oficialii FCSB ar putea acționa în justiție MApN dacă aceștia vor împiedica echipa să închirieze stadionul. El consideră că șansele legale sunt de 100% ca formația antrenată de Toni Petrea să poată juca în Ghencea, mai ales că ei ar veni cu un plus financiar închiriind stadionul, în timp ce echipa armatei nu produce aproape nimic jucând pe acel stadion.

„Ar fi oportună o acțiune în justiție, dar Asociația Salvați Steaua nu poate decât să sprijine eventualele acțiuni în justiție demarate de clubul care activează în Liga 1. Acțiunile desfășurate de noi sunt doar de informare, după cum am și intitulat adresa trimisă către cele trei instituții, nu avem calitate, nu noi jucăm acolo în calitate de suporteri, ci clubul. Clubul ar putea efectua demersuri pe viitor și în justiție. 

Din perspectivă legală, șansele ca FCSB să joace sunt 100%, după cum am menționat și în scrisoarea deschisă, CNI cu Ministerul Lucrărilor Publice, la nivelul anului 2020, s-a spus ca acest stadion să fie dat în folosința organizatorilor competiției EURO 2020, tocmai pentru a exploata acest bun public și anume de a obține venituri de pe urma închirierii sale. MApN e obligat prin lege să gestioneze bunul public prin închirierea sa și exploatarea sa patrimonială, cum nu poate fi exploatat patrimonial acest bun public decât prin închiriere către cluburi private. 

Chiar dacă CSA și-a înființat o nouă secție de fotbal începând cu sezonul 2017/18, după cum ne demonstrează realitatea nu prea produc venituri din vânzarea de bilete sau din alte activități comerciale și de publicitate pe care le-ar desfășura pe stadion”, a concluzionat Boglea.

+ posts

Lasa un raspuns

two × five =