Home > Tenis > WTA suspendă turneele din China

WTA suspendă turneele din China

Cazul lui Peng Shuai este unul răsunător în lumea tenisului mondial. Ea l-a acuzat pe fostul vicepreședinte al Chinei de agresiune sexuală. După aceste acuzații, Peng, a dispărut din viața publică timp de trei săptămâni, după această perioadă de timp jucătoarele au devenit vocale și au început să pună întrebări despre Peng. Fostă lideră mondială, Peng,  a avut o discuție tip video-call cu Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, în care susține că este bine și în siguranță. 

Președintele WTA, Steve Simons, a realizat dispariția din online și a declarat că are ,,îndoieli serioase”, în legătură cu libertatea lui Peng. WTA a cerut o anchetă completă în cazul sportivei, deoarece crede că discuția dintre Peng Shuai și Thomas Bach nu a fost una ce a putut liniștească apele despre siguranța sportivei.

Steve Simons a decis ca toate turneele WTA de pe teritoriul Chinei să fie suspendate din cauza nerespectării drepturilor omului. El susține că este foarte preocupat de riscurile pe care jucătorii și angajații s-ar putea să le aibă dacă turneele ar continua să fie susținute în China.

Anunțul WTA vine într-un context foarte delicat pentru China, s-a cerut și boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie, din aceeași situație: drepturile omului.

+ posts

Lasa un raspuns

14 + 16 =