Home > Fotbal > România U21 se încurcă la Kiev și pierde meciul cu Ucraina U21

România U21 se încurcă la Kiev și pierde meciul cu Ucraina U21

România U21 pierde meciul cu Ucraina U21 din preliminariile pentru calificarea la Campionatul European 2021, cu scorul de 1-0, în urma unui penalty fructificat de gazde în repriza secundă. La Kiev, în prima repriză nu au fost situații pentru nici o echipă, în schimb, al doilea mitan a fost mai dinamic, cu un joc mai deschis și ocazii.

România a avut un gol anulat pe motiv de offside în minutul 6. Faza a pornit de la o aruncare de la margine, Costache i-a pasat lui Man cu exteriorul, mijlocașul trimițând balonul în plasă, dar reușita nu a fost validată. Ciobanu a consemnat o ocazie pentru tricolori, dar șuțul pe poartă a fost respins în corner. Ucrainienii au avut și ei o situație bună în minutul 32, o centrare de pe dreapta în careu pentru Nazarenko, care a prins șutul din alunecare și a trecut însă, pe lângă poartă.

Gazdele au ieșit mai motivate de la vestiare și au atacat. În minutul 68, Olaru a ajuns într-o poziție foarte bună de a marca, la marginea careului, central, dar șutul e trimis în brațele portarului. Cea mai mare ocazie le-a aparținut ucrainienilor la faza următoare. După o combinație la corner, centrarea ajunge în careu la Popov, care a reluat cu capul din apropiere, iar Vlad a respins. Drăguș a pătruns în careu după o acțiune proprie în banda dreaptă, îl păcălește pe un apărător și preferă șutul din 6 metri, dar în brațele portarului. Ucraina a primit un penalty după o fază controversată, iar Buletsa a punctat pentru 1-0 de la 11 metri. Replica tricolorilor a venit în minutul 83 după un corner executat de Costache, Riznvk a ieșit greșit, iar lovitura de cap a lui Pașcanu din 6 metri a nimerit bara.

După această înfrângere, „tricolorii mici” se mențin pe poziția a doua în grupă cu 16 puncte, în spatele liderului Danemarca. Reprezentativa U21 a României va juca la Giurgiu penultimul meci din preliminariile Euro2021, cu Malta, pe 13 octombrie.

Echipele de start

Ucraina U21: Riznvk – Vantukh (16 Lebedenko), Syrota, Popov, Dubinchak – Batahov, Buletsa (cpt.), Bondarenko (66 Chekh) – Nazarenko (59 Tsitaishvili), Sikan, Lunov (46 Topalov).
Antrenor: Ruslan Rotan

România U21: Vlad – Opruț (46 Boboc), Ghiță (cpt.), Pașcanu, Haruț – Ciobanu (76 Itu), Marin, Olaru – Mățan 65 Drăguș), Costache, Man (76 Moruțan).
Antrenor: Adrian Mutu

Brigada de arbitri

Furkat Atazhanov (Kazakhstan) la centru, ajutat la cele două tușe de Samat Tergeussizov și Darkhan Tulegenov.

+ posts

Lasa un raspuns

one × 3 =