Home > Alte sporturi > Minunea David Popovici, dublu campion mondial!

Minunea David Popovici, dublu campion mondial!

David Popovici (17 ani), sportivul minune legitimat la CS Dinamo a câștigat și proba de 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, cucerind a doua medalie de aur, după cea de la 200 metri! „Băiatul care din când în când înoată”, așa cum singur s-a caracterizat, a reușit un timp de 47.58! Din 1973 nu se mai întâmplase ca același înotător să câștige atât proba de 100 de metri, cât și cea de 200 metri liber la Mondiale!

„Nu mă așteptam să cuceresc ambele medalii de aur, dar eram încrezător. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri, pentru că atunci încă nu știam cum e, nu știam cum să fac mai bine. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a declarat David Popovici la finalul cursei.

Hai că a fost frumos!” , acesta a fost mesajul fabulosului campion pentru fanii de pe Instagram

Clasamentul complet al finalei din Ungaria:

  1. David Popovici – 1:43.21
  2. Sunwoo Hwang – 1:44.47
  3. Tom Dean – 1:44.47
  4. Drew Kibler – 1:45.01
  5. Felix Auboeck – 1:45.01
  6. Kieran Smith -1:45.01
  7. Lukas Martens – 1:45.73
  8. Elijah Winnington – 1:45.82

Presa mondială și specialiștii au reacționat cu admirație

Cotidianul spaniol AS a titrat: „Popovici deschide o nouă eră”.

Impresionată de performanța românului, jurnalista italiană Lia Capizzi a scris pe Twitter: „Frumusețea stilului liber al lui David Popovici. Pentru românul în vârstă de 17 ani, aurul la 200 de metri a fost parcă anunțat. Dar, totuși, ce progres în ultimele 12 luni. Timp absurd: 1’43″21 (record mondial de juniori). Viitor star? Nu, este deja o vedetă a prezentului.”

David Rieder, corespondent pentru Swimming World, a făcut chiar și o previziune îndrăzneață: „David Popovici, ce înot genial. Știți ce? Cred că poate trece de Caeleb Dressel în proba de 100 liber. Va fi o cursă foarte strânsă.”

În țară, Eduard Novak, ministrul sportului, a fost printre primii care au reacționat:

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori!”

+ posts

Lasa un raspuns

12 + 18 =