Home > Motorsport > F1| Sergio Perez câștigă MP din Monaco și ajunge la al 3-lea P1 din carieră

F1| Sergio Perez câștigă MP din Monaco și ajunge la al 3-lea P1 din carieră

Pilotul echipei de Formula 1 Red Bull, Sergio Perez, a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco, după ce a rezistat atacurilor lui Carlos Sainz, din ultimele tururi ale unei curse marcate de amânarea startului şi incidentul care l-a implicat pe germanul Mick Schumacher.

Verstappen a terminat al treilea, în timp ce Leclerc a ocupat un dezamăgitor loc 4, după ce a avut probleme de comunicare cu echipa sa.

O ploaie, chiar înainte de startul cursei, a produs o întârziere a acestuia cu 15 minute. Controlorii cursei au luat decizia de a impune pneuri de ploaie, înainte de tururile de formare, ce au început în spatele maşinii de siguranţă. O rupere de nori a dus la revenirea la boxe pentru toate echipele şi la steag roşu pentru încă 40 de minute.

La o oră de la ora programată pentru start, maşina de siguranţă a ieşit din nou, cu toţi piloţii în spate, cu intenţia de a începe cursa după două tururi de formare. În primul tur după ieşirea de la boxe însă Stroll şi Latifi au lovit amândoi parapeţii, fiind nevoiţi să revină la boxe. Stroll cu o pană în partea dreaptă spate, Latifi cu aripa faţă deteriorată. Gasly a intrat la boxe un tur mai târziu şi a trecut la intermediari, aşa cum a făcut şi Latifi la oprirea sa.

Starea de umiditate a pistei a generat strategii diferite de folosire a pneurilor în rândul echipelor, dar şi unele neînţelegeri. Cea mai importantă problemă de comunicare a avut-o monegascul Leclerc, ai cărui ingineri nu au reuşit să cadă de acord asupra momentului intrării la boxe, fapt care l-a adus din poziţia de lider la începutul cursei, pe locul 4.

Cursa a fost întreruptă brutal în turul 28, când Mick Schumacher s-a lovit de parapeţii de protecţie, chiar după piscină, în virajul 15. Germanul nu a fost rănit şi a ieşit rapid din monopost, dar maşina sa Haas a fost ruptă în două, treimea din spate desprinzându-se de restul maşinii.

Safety car-ul a rulat pe circuit două tururi înaintea introducerii steagului roşu şi întreruperea cursei.

La ora locală 17:15, cursa a fost reluată în spatele maşinii de siguranţă.

În mod previzibil, nu au existat depăşiri, dar Perez, cu un avans liniştitor în fruntea cursei, şi-a blocat grav partea din faţă stânga în zona Mirebeau şi a avut apoi probleme cu pneurile, permiţând maşinilor din spatele său îl ajungă cu uşurinţă. Sainz, Verstappen şi Leclerc nu a reuşit însă să treacă de mexican, pe circuitul cu cele mai înguste porţiuni de pistă din circuit.

Perez a ajuns astfel la a treia victorie în Formula 1 şi la a 10-a prezenţă pe podium, devenind cel mai de succes pilot mexican al tuturor timpurilor.

Monopostul lui Mick Schumacher s-a rupt în două!

Mick Schumacher s-a izbit de parapet în virajul 15, din zona piscinei, după ce a părut că a pierdut controlul monopostului său fără un motiv evident.

După ce maşina s-a izbit de peretele de protecţie, şasiul acesteia s-a rupt în două aproximativ la jumătate, puţin în spatele cockpit-ului. Din fericire pilotul germa a reuşit să iasă nevătămat din vehicol.

După 2 tururi de circuit parcurse în spatele safety car-ului, directorul cursei a decis instituirea steagului roşu, şi deci întreruperea cursei, din cauza avarierii peretelui de protecţie.

În momentul întreruperii cursei, se parcurseseră 30 de tururi şi mai erau în urmă 47. Ordinea la vârful cursei la monentul intrării pe linia boxelor era Perez, Sainz, Verspappen, Leclerc, Russel.

Pentru cei de la Haas cursa de duminică s-a încheiat, după ce şi Kevin Magnussen s-a retras din cursă.

Clasament final MP din Monaco:

+ posts
Articole Asemanatoare
F1| Dublă de foc pentru Red Bull în Marele Premiu din Azerbaijan. Max Verstappen se distanțează considerabil în clasamentul general al piloților
F1|Max Verstappen câștigă MP al Spaniei și devine lider mondial în clasamentul general al piloților
F1|Charles Leclerc profită de problemele lui Max Verstappen și pleacă din pole-position în MP al Spaniei
F1|Max Verstappen a câștigat MP de la Miami

Lasa un raspuns

18 + ten =