Home > Motorsport > F1|Charles Leclerc profită de problemele lui Max Verstappen și pleacă din pole-position în MP al Spaniei

F1|Charles Leclerc profită de problemele lui Max Verstappen și pleacă din pole-position în MP al Spaniei

Liderul campionatului Charles Leclerc (Ferrari) a ocupat pole-position în Marele Premiu al Spaniei din acest weekend și va începe duminică înaintea lui Max Verstappen (Red Bull).

Intrând în Q3 fără a stabili un timp demn de pole-position, asta după ce a pierdut controlul monopostului său încă din primele secunde și s-a învârtit pe pistă, Leclerc a reușit să găsească un timp care a fost cu 0.323sec mai rapid decât cel mai bun timp anterior al lui Verstappen și astfel și-a câștigat prima poziție în grila de start a MP din Spania din această duminică.

Verstappen arăta o formă foarte bună până aproape de Q3, dar un eșec DRS l-a costat o poziție în spatele rivalului său din acest an de la Ferrari, astfel în MP va pleca de pe poziția a 2-a.

Deși a plecat ca favorit în aceste curse de calificare, acesta fiind la el acasă, spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) s-a clasat pe poziția a 3-a, astfel știrbind speranțele fanilor spanioli de a câștiga MP.

Stafful lui Mercedes răsuflă în sfârșit mai ușurat, asta după ce s-au luptat și s-au chinuit atât în calificări, cât și în curse în acest sezon ca să obțină rezultate cât mai bune, însă fără prea mare succes. Dar de această dată săgețile argintii au părut mai competitive pe tot parcursul week-end-ului și au obținut poziția a 4-a și a 6-a în grila de start.

Poziția a 5-a a fost ocupată de pilotul celor de la Red Bull, Sergio Perez. Pe poziția a 7-a a terminat Valtteri Bottas (Alfa Romeo), iar supriza a fost produsă de piloții de la Haas, aceștia ocupând pozițiile 8 și 10, Daniel Ricciardo (McLaren) terminând al 9-lea.

Grila finală de start în MP al Spaniei:

Marele Premiu al Spaniei va fi în direct pe Prima Sport 2 și Orange Sport 3, mâine de la ora 16:00.

+ posts
Articole Asemanatoare
F1| Dublă de foc pentru Red Bull în Marele Premiu din Azerbaijan. Max Verstappen se distanțează considerabil în clasamentul general al piloților
F1| Sergio Perez câștigă MP din Monaco și ajunge la al 3-lea P1 din carieră
F1|Max Verstappen câștigă MP al Spaniei și devine lider mondial în clasamentul general al piloților
F1|Max Verstappen a câștigat MP de la Miami

Lasa un raspuns

12 − four =