Home > Fotbal > S-a oficializat fuziunea dintre Viitorul și Farul. Gică Hagi va fi antrenorul echipei

S-a oficializat fuziunea dintre Viitorul și Farul. Gică Hagi va fi antrenorul echipei

fuziune-viitorul-farul

În această dimineață s-a organizat la hotelul Yaki din Mamaia o conferință de presă în care s-a anunțat oficial fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța.

La acțiunea media au participat, Gică Hagi, Gică Popescu, Ciprian Marica și reprezentanții administratiției locale din Constanța.

Echipa va juca în Liga 1 la Ovidiu sub numele de Farul Constanța.

Acționarii clubului vor fi Gheorghe Hagi, care va fi și antrenorul echipei, Ciprian Marica si Zoltan Iasko. Noua echipă îl va avea pe Gică Popescu ca președinte, iar pe Tibi Curt ca vicepreședinte.

Gică Popescu: „Va exista un singur nume, Farul!”

Noul președinte al clubului, Gică Popescu a oferit primele declarații, find extrem de entuziasmat de fuziunea dintre cele două brand-uri dobrogene:

„Pentru mine este un moment emoționant. Cred că această fuziune, între cele mai importate branduri din sportul dobrogean, este cea mai importantă mișcare din sportul de aici. Pentru mine, ca președintele Farului, are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importate branduri dobrogene și întoarcerea lui Hagi pe bancă. Știu cât de importantă este întoarcerea lui pe bancă. Întotdeauna am fost de părere că atunci când două branduri se unesc, rezultatul este întotdeauna mai puternic.

Va exista un singur nume, un singur brand: Farul. Toate echipele de la juniori se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți juniorii vor fi în pepiniera Farului”

Gică Hagi: „Am o singură strategie, să devin cel mai bun”

Și Gică Hagi a vorbit în termeni laudativi despre noul proiect, ambițiile lui fiind uriașe:

„Le mulțumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, prin care rămâne un singur brand, o singură echipă, o singură echipă. Îi mulțumesc lui Ciprian Marica pentru că a înțeles că acesta este singurul drum. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru.Am o singură strategie, să devin cel mai bun. Asta vom încerca. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și după să se apere. Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel”

Ciprian Marica: „Munca abia acum începe”

Ciprian Marica va rămâne în acționariatul noii echipe. Fostul internațional a declarat că se simte extrem de fericit că poate fi partener cu idolul copilăriei lui, Gică Hagi:

„E o zi istorică. Mă bucur să fiu aici. Dacă nu erau fanii, care au renăscut acest club și care au avut încredere în mine, nu eram aici. Cu toții suntem fericiți să fim aici. Mă bucur că avem alături de noi legendele Farului, suporterii și oficialitățile. Farul este echipa care spune povestea orașului.Nu visam la această zi, în care devin partener cu idolul copilăriei mele, Gică Hagi, și să-l am președinte pe Gică Popescu, cel care era alături de mine la primul transfer, de la Dinamo la Șahtior. M-a surprins că Hagi face acest lucru pentru constănțeni, dorește să lase ceva în urmă pentru Constanța. Munca abia acum începe.

Cele două echipe de management, de la Farul și Viitorul, s-au unit într-o singură pe echipă. Îi dorim și pe cei care au fost în trecut la Farul. Suntem într-o perioadă de evaluare”

Stadion nou de 18.000 de locuri la Constanța

Primarul Constanței, Virgil Chițac a anunțat în cadrul conferinței de presă că demersurile sunt foarte avansate pentru construirea unui nou stadion la Constanța:

„Această fuziune este un moment istoric. Vă asigur că noul stadion al Farului Constanța va prinde contur. Vom reconstrui stadionul. Terminăm în curând, în două luni, studiul de fezabilitate, și mergem la CNI pentru a face licitația și proiectul. Vom căuta și alte posibilități prin care Primăria să se implice.Voi face tot ce ține de mine ca Farul să joace pe noul stadion. Suntem angajați în construirea noului stadion înainte de a se vorbi de această fuziune. Arena va avea 18.000 de locuri”

+ posts

Lasa un raspuns

11 + eighteen =