Home > Fotbal > Deian Sorescu înaintea derby-ului cu FCSB: „Sunt convins că am devenit mai puternici”

Deian Sorescu înaintea derby-ului cu FCSB: „Sunt convins că am devenit mai puternici”

deian-sorescu-fcsb-dinamo

Deian Sorescu a vorbit despre derby-ul cu FCSB din acest weekend și despre experiența de la echipa națională unde a fost om de bază în cele trei meciuri din această lună.

Sorescu a declarat pentru GSP că naționala este în continuare în lupta pentru calificarea la mondial și că se speră ca această campanie să fie terminată cu fruntea sus:

 „Ne-am bucurat, am fi vrut să obținem maximum, adică nouă puncte, dar cel mai important e că n-am primit gol. A fost o perioadă cu multă presiune, o miză extraordinară, trei partide complicate, chiar dacă Liechtenstein pare din afară un adversar anonim.  Suntem în continuare în lupta pentru locul de baraj și cred că seria pozitivă de acum ne va ajuta foarte mult să încheiem cu un tonus ridicat campania pentru Mondiale”

Căpitanul lui Dinamo a subliniat că este obișnuit să joace pe postul de fundaș dreapta, ci nu în linia ofensivă cum a fost folosit la națională:

„Am mai spus-o și la club, sunt obișnuit să evoluez ca fundaș dreapta, post pe care am evoluat și la națională. A fost puțin ciudat că am revenit în linia ofensivă, dar ăsta nu e un motiv plauzibil că n-am putut face mai mult în aceste trei jocuri”

Sorescu a prefațat și derby-ul de Duminică cu FCSB și a lăudat încă o dată galeria lui Dinamo:

 „Doamne-ajută să marchez. Aș prefera însă oricând varianta de a câstiga echipa, iar eu să nu marchez. Sunt de suficient timp la Dinamo pentru a trăi și a înțelege spiritul acestui club, așa că știu foarte bine ce ar însemna un succes în derby. Doar când îmi aduc aminte de prima mea partidă cu FCSB, acel nebun 3-3, mi se face pielea de găină! Și de-abia aștept coregrafia fanilor noștri, fiindcă știu că pregătesc de fiecare dată surprize incredibile!”

Jucătorul în vârstă de 24 de ani este bucuros că s-au deblocat transferurile la Dinamo și este convins că echipa a devenit mult mai puternică:

„E foarte important că s-au deblocat transferurile la Dinamo, iar conducerea a reușit să întărească echipa, pentru că lotul era, sincer, destul de subțire. Mă bucur că au revenit acasă jucători care știu foarte bine cine e Dinamo, iar pentru cei noi va fi o provocare faptul că încep experiența la club chiar cu un derby cu FCSB. Trebuie să începem să acumulăm repede puncte, iar de acum sunt convins că am devenit mai puternici”

Sorescu a spus că așteaptă să aibă o discuție cu conducerea pentru a ajunge la un acord în privința transferului său:

„Am avut înainte de insolvență acea discuție cu DDB, am primit o hârtie cu o clauză pentru transfer, dar, din păcate, documentul și-a pierdut valabilitatea după ce am intrat în insolvență și s-a schimbat conducerea. Înțeleg că singurii care mai pot decide sunt domnii Mureșan și Zăvăleanu.  Aș vrea însă să purtăm zilele viitoare o discuție în care să clarificăm aceste aspecte, pentru că au venit propuneri exact în termenii clauzei stabilite anterior, iar clubul a spus pas. Sunt momente importante pentru cariera mea și e normal să mă gândesc la viitorul meu. Corect mi s-ar părea să se respecte în continuare înțelegerea anterioară, chiar dacă documentul în sine nu mai are putere”

+ posts
Articole Asemanatoare
Deian-Sorescu-farul-dinamo
Deian Sorescu despre o posibilă plecare: „Nu mă interesează acest subiect”

Lasa un raspuns

fifteen + 16 =