Home > Fotbal > AC Milan a câștigat campionatul Italiei după o pauză de 11 ani

AC Milan a câștigat campionatul Italiei după o pauză de 11 ani

„Diavolul” a câștigat primul titlu după o pauză de 11 ani. În sezonul 2010/2011, echipa a devenit campioană după o cursă în care s-a duelat tot cu rivala Inter. Antrenor în acel sezon a fost Massimiliano Allegri, în prezent tehnician la Juventus.

Formația AC Milan, la care este legitimat Ciprian Tătărușanu, a câștigat, duminică, pentru a 19-a oară campionatul Italiei. În ultima etapă din Serie A, AC Milan, cu Tătărușanu rezervă, a învins în deplasare echipa lui Vlad Chiricheș, Sassuolo, scor 3-0.

Chiricheș a fost și el rezervă. Au marcat Giroud ’17, ’32 și Kessie ’36.

Rivala Inter Milano, cu Ionuț Radu rezervă, a învins cu scorul de 3-0 echipa Sampdoria. Au înscris Perisic ’49 și Correa ’55, ’57.

Tot duminică, Napoli s-a impus în deplasare în fața echipei Spezia, scorul fiind același, 3-0. Milan a încheiat campionatul cu un total de 86 de puncte, iar Inter cu 84 de puncte.

AC Milan a mai bifat o realizare importantă egalând-o pe Inter în clasamentul all-time al campioanelor din Serie A. Acestea sunt cele mai tirate cinci cluburi:

  1. Juventus – 36 de titluri
  2. Inter – 19 titluri
  3. AC Milan – 19 titluri
  4. Genoa – 9 titluri
  5. Torino FC – 9 titluri

Internauții amintesc și de un penalti apărat spectaculos de Tătărușanu în meciul din noiembrie cu Inter care a jucat un rol important în câștigarea titlului din acest sezon. Ultimele partide ale sezonului, au fost disputate între Salernitana – Udinese(0-4) și Venezia – Cagliari (0-0).

Echipele care au retrogradat din Serie A sunt Cagliari cu un total de 30 de puncte, Genoa (28 de puncte) și Venezia (27 de puncte).

VIDEO Rezumatul meciului cu Sassuolo

Fanii lui AC Milan nu au ezitat să ia cu asalt orașul după câștigarea titlului! VIDEO și imagini superbe de pe străzi

+ posts

Lasa un raspuns

fifteen − 9 =