Home > Alte sporturi > Ana Bărbosu, a șasea gimnastă româncă ce reușește să câștige Individualul Compus la Top Gym

Ana Bărbosu, a șasea gimnastă româncă ce reușește să câștige Individualul Compus la Top Gym

Concursul Top Gym din Belgia este unul cu tradiție pentru gimnastica din România. Din 1992, de când a debutat, România trimite junioarele de mare speranță la acest concurs internațional. În 1996, Maria Olaru ajungea campioană absolută, în 1998, Silvia Stroescu a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 1999, Oana Ban s-a impus în concursul individual. Premergător Jocurilor Olimpice de la Atena, unde avea să ajungă campioană olimpică la sărituri, s-a impus Monica Roșu în 2002. 2009 este anul în care Larisa Iordache s-a impus.

În prima zi a întrecerii, Ana Bărbosu a câștigat medalia de aur la individual compus la concursul Top Gym Charleroi, continuând tradiția celor mai mari campioane ale României. Medalia de bronz i-a revenit Amaliei Puftea., care a dominat toate competițiile naționale de anul acesta, atât la senioare, cât și la junioare.

În ultima zi, ziua finalelor pe aparate fetele au câștigat patru medalii, din patru posibile. Cu scorul de 13.950, Ana Bărbosu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la un aparat ce a adus multe probleme gimnasticii românești în ultimii ani, paralele inegale, ea a mai câștigat, cu scorul de 12.850 medalia de aur la bârnă, etalând o grație, care se îmbină perfect cu dificultatea.

Amalia a cucerit medalia de aur la sol cu scorul de 12.850, printr-un exercițiu ce ne aduce speranță în revenirea la artistic din tendința de a duce gimnastica spre acrobatic. Ea a devenit și vicecampioană și la sărituri, cu o medie a celor două sărituri de 13.266.

Junioarele au dominat această competiție și au arătat că gimnastica românească renaște. Lucian Sandu este omul din spatele acestor reușite, dar și cel care le-a însoțit pe micile gimnaste în Belgia.

+ posts

Lasa un raspuns

twenty − 13 =