Home > Handbal > CSM București a făcut legea în Bănie – Prima reacție a lui Adrian Vasile după meciul spectaculos împotriva Craiovei

CSM București a făcut legea în Bănie – Prima reacție a lui Adrian Vasile după meciul spectaculos împotriva Craiovei

Campioana CSM Bucureşti a câștigat fără probleme în partida cu SCM Craiova, cu scorul de 30-22 (19-8), vineri seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Cristina Neagu a marcat 9 goluri pentru CSM București, Siraba Dembele a contribuit cu 4 goluri, iar Elizabeth Omoregie, Emilie Arntzen şi Malin Aune, câte 3 goluri.

În urma acestui succes, elevele lui Adrian Vasile au urcat pentru moment pe primul loc.

La interviul de după meci, antrenorul Adrian Vasile a fost vehement în privința organizării meciurilor în Sala Polivalentă din Craiova, în condițiile în care meciul de handbal a urmat imediat după un meci de baschet:

,,În primul trebuie să avem mai mult grijă de sportul acesta pe care îl avem și foarte mult grijă de sportive, care sunt actorii principale și faptul că înaintea meciului acesta a fost programat un meci de baschet, nu mai dă timp echipelor să se încălzească, cred că făcând acest lucru punem în pericol jucătoarele. Craiova este deja o echipă care are foarte multe accidentări și nimeni nu are nevoie de așa ceva. În primul rând trebuie să acordăm un pic mai mult respect ambelor sporturi.

Adrian Vasile

Craiova este o echipă de luptătoare, sunt foarte ambițioase, fie că joacă în deplasare și mai ales când joacă pe teren propriu și era clar că trebuie să ne întrebuințăm maxim astfel încât să le arătăm că nu au șanse și faci asta doar încercând să joci foarte bine.”.

Handbalistele de la CSM București au arătat un joc tactic bun, iar antrenorul se arată mulțumit de victoria obținută. Între-un mod ironic acesta explică modul în care s-au impus elevele sale: ,,scheme de joc, da, întotdeauna încercăm să jucăm tactic”.

,,Atunci când intrăm pe teren și suntem foarte corecte, acest lucru ne dă șansa să rulăm lotul, să putem să avem minute, inclusiv celor tinere să capete experiență de a juca lângă niște modele. Cred că pentru jucătoarele tinere este foarte important să prindă minute. Mai mult decât atât, orice tânăr în sport trebuie să înțeleagă, atunci când intră în teren trebuie să aibă foame astfel încât să se folosească de minutele acelea pentru a-și câștiga încrederea, iar echipa să capete încredere în tineri. Este o regulă nescrisă a sportului când faci pasul de la tineret la seniori.”

Adrian Vasile este și selecționerul echipei naționale și a prefațat meciul decisiv cu Austria, care va avea loc chiar în ziua de Paște la Vâlcea.

,,Este într-o zi specială și nouă ni se întâmplă foarte rar să avem o confruntare în această zi, dar cred că asta arată viața unui sportiv. De multe ori nu are sărbători și care nu are probleme acasă și trebuie să se respecte în teren. Nu puteam să punem meciul mai repede, deoarece deplasarea din Insulele Feroe este foarte lungă și am fi avut o singură zi între meciul dacă ar fi fost sâmbătă. Așa că este bun risc asumat, dar cred că după ce lumea stă la Slujba de Înviere după ce are o masă de prânz în familie, poate nu e rău să vină la un spectacol și să scoți mai multă emoție încât să ne bucurăm împreună de un meci bun și o calificare”, a declarat antrenorul naționalei.

Clasament


1. CSM Bucureşti 50 puncte (20 jocuri)
2. CS Rapid Bucureşti 48 p (19 j)
3. CS Măgura Cisnădie 39 p (19 j)
4. SCM Râmnicu Vâlcea 37 p (18 j)
5. CS Minaur Baia Mare 36 p (19 j)
6. SCM Gloria Buzău 34 p (19 j)
7. HC Zalău 31 p (19 j)

+ posts
Articole Asemanatoare
Cristina Neagu a semnat. CSM București a făcut anunțul

Lasa un raspuns

3 × five =