Home > Baschet > Baschet | Dinamo Știința se califică în final four-ul Cupei României | Declarații în EXCLUSIVITATE

Baschet | Dinamo Știința se califică în final four-ul Cupei României | Declarații în EXCLUSIVITATE

Dinamo-baschet

După ce în primul meci, cei de la SCM Timișoara s-au impus cu scorul de 86 la 75, dinamoviștii aveau un handicap de 11 puncte de recuperat în meciul retur din Sala Dinamo pentru a putea accede în final 4.

Dinamoviștii au pornit ca din pușcă, iar la finalul primului sfert avantajul bănățenilor era anulat, 27-16. În sfertul al doilea, bucureștenii au continua să joace excelent pe fază ofensivă, însă și cei la Timișoara au început să conteze în atac. Cu toate acestea, la pauza mare, Dinamo era calificată în final 4, scor 54-40.

În sfertul al treilea, cele două echipe s-au bazat foarte mult pe defensivă. Cu toate acestea, la finalul sfertului dinamoviștii s-au distanțat și mai mult, scor 69-52. În ultimul sfert, deși cei de la Dinamo Știința au avut un avans și de 20 de puncte, în ultimele 3 minute cei de la Timișoara au revenit spectaculos și au redus diferența la 8 puncte, fiind aproape calificați. Dinamoviștii au reușit însă în ultimele 40 de secunde să înscrie 5 puncte, cu ajutorul cărora au izbutit victoria la 13 puncte, suficiente pentru a le asigura calificarea in Final Four.

Dinamo câstigă cu 96 la 83 și se califică în Final Four-ul Cupei României alături de : U Cluj, Csu Oradea și CSU Sibiu.

Pentru Dinamo au punctat : Baker (24 puncte), Deloach (16), Badiu (15), Barro (13), Ioniță (13), Stefanovic (12), Năsturescu (2), Calenic (1).

După partidă, cei mai importanți dinamoviști în partida cu Timișoara ne-au oferit declarații în Exclusivitate :

Moe Deloach : „A fost un meci fantastic. Înainte de meci am vorbit cu cei mai tineri din echipă, iar ei credeau în această calificare. Am muncit foarte mult în acest an și am meritat această performanță. Sunt entuziasmat pentru acest Final Four, în care orice se poate întâmpla. Cele mai puternice echipe nu câstigă întotdeauna, câstigă cine prinde un meci mai bun. Noi credem într-o mare performanță”

Justin Baker : ” A fost un meci extrem de dificil. Timișoara este o echipa foarte bună, cu jucători experimentați, unul dintre ei fiind de multe ori de neoprit. Este un sentiment incredibil că i-am putut învinge și că ne-am calificat în final 4. Este ceva ce Dinamo nu a mai reușit de foarte mult timp. Mă bucur enorm că Dinamo a revenit în elită. Pe final am început să facem greșeli pe care nu le făcusem până atunci. Dar nu am renunțat. Ne-am jucat șansa până la sfârsit și am crezut unul în celălalt. Aceasta a fost cheia în acel moment al meciului. Trebuie să crezi în echipa pentru a îți îndeplini în final obiectivul. Și împotriva tuturor previziunilor și așteptărilor, am reușit. Final Four-ul va fi o experiență foarte bună pentru noi ca și club. Dar nu vrem să facem simplu act de prezență, Mergem să reprezentăm clubul cât se poate de bine și să dăm tot ce avem mai bun pentru a juca finala. Mergem acolo pentru a lua totul.”

+ posts

Lasa un raspuns

18 − 12 =