Home > Handbal > Handbal masculin | România extrem de aproape să câstige „4 Nations Cup”

Handbal masculin | România extrem de aproape să câstige „4 Nations Cup”

 

Romania-4-nations-cup

Naționala României a dispuat în această seară finala turneului amical „4 Nations Cup” împotriva țării organizatoare a turneului, Polonia.

Meciul a început foarte prost pentru elevii lui Manuel Montoya, polonezii distantându-se încă din start la 3-0, apoi la 5-1. După jumătatea primei reprize am început să intrăm în meci, în special datorită unei apărări extrem de solidă și după ce am egalat la 8, am izbutit să intrăm la cabine cu avantaj de un gol, 10 la 9.

În partea a doua, tricolorii au ținut diferența de un gol aproape toate repriza, însă ca și în partida de ieri cu Cehia, ne-am văzut conduși pe tabela cu doar câteva minute înainte de final, 23 la 22. Dar la fel ca și ieri, nu am acuzat șocul și am revenit din nou la conducere 24 la 23. Din păcate ne-am văzut egalați în ultimul minut de joc. Deși am avut șansa victoriei la ultimul atac al meciului, s-a terminat 24 la 24 și câstigătoarea avea să fie desemnată în urma loviturilor de la 7 metri.

La fel ca meciul în sine și loviturile de departajare au fost extrem de echilibrate, fiind nevoie de 8 serii de lovituri pentru a se decide învingătoarea. Din păcate a trebuit să ne recunoastem învinși, cu scorul de 6 la 5. Pentru noi au punctat de la 7 metri: Csepreghi ( de 2 ori), Căbuț, Racoțea, Onyejekwe, în timp ce Onyejekwe (desi la prima execuție punctase), Grigoraș și Negru au ratat loviturile.

Astfel cu scorul general de 30 la 29, Polonia a izbutit să îsi adjudece turneul pe care chiar ea l-a organizat.

Pentru România au înscris: Negru (6 goluri), Bujor (5), Csepreghi (3), Racoțea (3), Căbuț (3),  Onyejekwe (3), Mănescu (3), Racoțea (3), Becheru (1), Buzle (1), Grigoraș (1).

În finala mică a turneului, Japonia a învins Cehia cu scorul de 27 la 25.

Următorul meci pentru naționala României va avea loc pe 10 Aprilie 2019, acasă, contra Lituaniei în preliminariile pentru Euro 2020.

+ posts

Lasa un raspuns

2 + eleven =