Home > Alte sporturi > Regulile jocului de Poker Texas Hold’em

Regulile jocului de Poker Texas Hold’em

Regulile_jocului_de_Poker_Texas_Hold'em

Texas Hold’em este cea mai populara varianta de poker jucata in cazinourile din intreaga lume. Simplitatea si popularitatea pokerului Texas Hold’em au inspirat numerosi jucatori, care astfel au inceput sa joace poker online.

Popularitatea jocului a crescut in anii 2000, datorita expunerii media si dezvoltarii internetului. Azi, acest joc este intalnit pe majoritatea platformelor de cazino online. In timp, Hold’em a inlocuit toate celelalte forme de poker, fiind azi unul dintre cele mai comune jocuri pe care le poti intalni in sectiunea Cazino pe site-urile operatorilor licentiati.

Unde poti juca Texas Hold’em?

Exista destul de multe platforme licentiate de jocuri online in cadrul carora se poate accesa varianta Texas Hold’em a jocului de poker. Una dintre cele mai bune variante de distractie este platforma PublicWin, foarte apreciata in randul romanilor, mai ales ca uneori poti incasa la PublicWin bonus fara depunere.

Iti poti deschide si tu un cont simplu si rapid si imediat sa incepi distractia la Poker Texas Hold’Em, precum si la multe alte jocuri de noroc foarte interesante (pacanele, ruleta, blackjack si altele).

Regulile jocului Texas Hold’Em

 • Fiecare jucator primeste doua carti private („Hole Cards” sau „Pocket Cards”), dupa care are loc o runda de pariere
 • Apoi trei carti comunitare sunt impartite cu fata in sus („Flop”), urmate de o a doua runda de pariere
 • A patra carte comuna este impartita cu fata in sus („Turn”), urmata de o a treia runda de pariere
 • A cincea carte comuna este impartita cu fata in sus („River”) si a patra si ultima runda de pariere incepe
 • La Showdown, fiecare jucator arata cea mai buna mana de cinci carti pe care o poate alcatui, folosind oricare cinci carti din cele doua carti proprii si cele cinci carti comunitare

Regulile de baza ale Texas Hold’em-ului sunt simple. Iata cum decurge o mana la Texas Hold’Em:

 • Dealerul amesteca pachetul de carti. Cei doi jucatori din stanga dealer-ului (sau jucatorul cu butonul dealer-ului) platesc pariurile obligatorii numite „blinds” – un blind mic si unul mare
 • Incepand de la jucatorul aflat in stanga sa, dealerul distribuie fiecarui jucator doua carti cu fata in jos
 • De la jucatorul aflat in stanga blind-ului mare va incepe prima runda de pariere
 • Primul jucator are optiunea de a face call, de a plusa sau de a renunta. Odata ce runda de pariere s-a incheiat, dealerul distribuie o carte cu fata in jos (cartea turn) si trei cu fata in sus (flop)
 • A doua runda de pariere este initiata de jucatorul aflat in stanga butonului dealer-ului
 • Odata ce runda de pariere se incheie, dealer-ul distribuie o carte cu fata in jos si o carte cu fata in sus (turnul)
 • A treia runda de pariere functioneaza la fel ca a doua runda de pariere. Odata ce runda de pariere se termina, dealerul distribuie o carte finala cu fata in jos, iar cartea finala cu fata in sus (river)
 • Runda finala de pariere functioneaza la fel ca si cele doua runde de pariere anterioare. Toti jucatorii inca in mana intra in showdown, unde jucatorul care detine cea mai buna mana in acest moment castiga potul. Dealerul trece pachetul (sau butonul dealer-ului) jucatorului din stanga lui si incepe urmatoarea mana

Texas Hold’em poate fi jucat ca Limit, No Limit si Pot Limit

Pokerul Hold’em „Limit” inseamna ca poti paria doar pana la o suma prestabilita, de obicei egala cu big blind-ul si poti revendica aceeasi suma.

Pot Limit” inseamna ca poti paria pana la suma actuala din pot, dar nu mai mult.

„No Limit” este cel mai dramatic dintre cele trei variante de poker, unde orice jucator, in orice moment, poate sa declare „All In” si sa parieze tot ce are. Un jucator care face o mutare All In cu prea putine jetoane creeaza un pot secundar, pe care nu il poate castiga, si este separat de potul principal, pe care il poate castiga.

De ce sa alegi Texas Hold’em?

reguli_poker_texas

Texas Hold’em este foarte diferit de majoritatea jocurilor de cazinou pe care probabil deja le-ai incercat online.

O partida de poker online devine o optiune atractiva pentru multi jucatori care cauta o provocare. Texas Hold’em a fost conceput special pentru a fi o versiune mai interesanta a pokerului traditional.

Exista un citat celebru care spune ca Texas Hold’em necesita un minut pentru a invata si o viata intreaga pentru a stapani pokerul. Una dintre principalele caracteristici ale jocului este ca este incredibil de simplu sa inveti elementele de baza si sa incepi sa joci rapid. Desi regulile si jocul de baza sunt simple, deprinderea strategiei necesare pentru a castiga in mod constant te va tine ocupat toata viata.

Pokerul este o combinatie excelenta de strategie, entuziasm, intuitie si o modalitate excelenta de a scapa de stres. Spre deosebire de alte jocuri care pot deveni repetitive rapid, fiecare mana la  poker este total diferita. Este un joc care te va tine constant concentrat si cu fiecare partida devii tot mai priceput.

+ posts

Lasa un raspuns

sixteen − two =