Home > Liga 1 > Vești îmbucurătoare pentru Dinamo: „Nu o să retrogradeze”

Vești îmbucurătoare pentru Dinamo: „Nu o să retrogradeze”

dinamo-salvare-retrogradare

Dinamo trece prin cea mai neagră perioadă din istorie, în prezent fiind clasată pe locul 15 cu 12 puncte după 22 de etape.

Majoritatea oamenilor din fotbal deja o văd pe Dinamo ca și retrogradată, însă alții dintre aceștia consideră că nu vor avea emoții la evitarea retrogadării.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, consideră că Dinamo se va salva indirect din cauza problemelor avute de Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

Acesta a declarat în direct la Digi Sport că Dinamo dacă nu se va salva direct, cu siguranță o va face la baraj:

„Nu cred că o să fie probleme, Dinamo nu o să retrogradeze. În cel mai rău caz, o să prindă barajul. Se bazează pe Clinceni, care e cu un picior în groapă. La fel și Gaz Metan e cu un picior în groapă, pentru că au probleme mari financiare.

Dar sportiv, când va veni licențierea, ce faci? Că nu te ajută cu nimic. 30 aprilie pentru Liga 1 și 31 martie e pentru echipele participante în competițiile europene.

Dar e greu, pentru că au datorii mari, datorii și către actualii jucători. Vedem cum se vor descurca. Nu știu dacă mai reușesc, pentru că, până acum, au dus tăvălugul ăsta și au tot cesionat banii ăștia pe care îi aveau de încasat și au reușit să-și obțină licențele”

Hulubei explică în detaliu problemele financiare de la Gaz Metan și Academica Clinceni

Președintele AFAN a dezvăluit pentru aceeași sursă citată de ce ilfovenii și ardelenii sunt condamnați:

„Pentru că antrenorii și jucătorii au fost de acord cu reeșalonarea datoriile și le-au mutat pe anul viitor ca să poată să obțină OK-ul la licență, dar nu cred că mai sunt dispuși jucătorii, care au tot amânat 2-3 ani. Mai ales că sunt amenințați cei de la Clinceni cu insolvența.

Și mai riști să semnezi ceva dacă intră în insolvență? Bine, dacă intră în insolvență, e altă problemă, pentru că e timpul așa de scurt până la 30 aprilie, că nu ai timp să-și faci planul de reorganizare și să-l și aprobi ca să poți să treci licența.

Dacă nu ai planul aprobat, nu iei licența de participare. Și ai intrat degeaba în insolvență. Dacă Clinceniul intră în insolvență, nu știu dacă mai reușește să se redreseze și se vor duce undeva în Liga 3, în cel mai fericit caz, sau Liga 4, dacă nu se vor desființa”

Academica Clinceni este pe ultimul loc în Liga 1 se află pe locul 16 cu 11 puncte, în timp ce Gaz Metan este pe 13 cu 23 de puncte.

+ posts

Lasa un raspuns

1 × two =