Home > Motorsport > F1| Max Verstappen câștigă Marele Premiu din Arabia Saudită după o cursă de foc

F1| Max Verstappen câștigă Marele Premiu din Arabia Saudită după o cursă de foc

Max Verstappen (24 de ani), campionul din sezonul trecut de Formula 1, s-a impus în Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua cursă a actualului sezon din F1.

Max Verstappen a încheiat cursa în 1 h 24 min 19 sec 293/1000, fiind mai rapid cu 549/1000 decât Charles Leclerc, care se impusese în Marele Premiu al Bahrainului, primul din acest sezon.

După încheierea cursei, acesta a declarat că a fost o victorie pentru care a luptat din greu.

A fost o cursă dură, dar foarte frumoasă. Eu și Leclerc ne-am luptat din greu și am încercat să mergem până la capăt. Anvelopele s-au tocit destul de rapid.

Spre final am avut un ritm mai alert. Nu a fost simplu, am încercat niște manevre inteligente la ultimul viraj, dar am reușit să termin primul cursa. Sunt foarte fericit că în sfârșit am reușit să începem cu dreptul un sezon.

Se pare că odată ce te apropii îndeajuns de mult, poți avea o ieșire bună din viraj. Asta face ca o depășire să fie mult mai complicată la ultimul viraj. Trebuie să plănuiești atent fiecare depășire

a declarat Verstappen

Plecat din pole positon, Sergio Perez (Red Bull) nu a avut niciun fel de problemă la start. Perez și-a păstrat poziția în fața lui Charles Leclerc (Ferrari). Coechipierul său, Max Verstappen (Red Bull) a avut la rândul său un start perfect, reușind să-l depășească pe Carlos Sainz (FErrari) și să treacă pe locul trei.

În turul 16, Latifi a lovit parapetul, iar safety-car-ul a ieșit pe circuit pentru cinci tururi. Leclerc, Verstappen și Sainz au intrat la boxe și au schimbat pe hard, depășindu-l astfel pe Sergio Perez care a intrat în pit chiar înainte de incidentul în care a fost implicat Latifi. Canadianul a fost nevoit să abandoneze, dar din fericire este în regulă.

Tururile 36-38 au oferit imagini de-a dreptul inimaginabile. În cele trei tururi, nu mai puțin de trei piloți au abandonat. Motoarele de pe monoposturile lui Fernand Alonso și Daniel Ricciardo, iar cele două mașini au rămas blocate pe pistă, iar Valtteri Bottas nu a mai ieșit de la boxe. S-a rulat în spatele safety car-ului până în turul 41.

După reluare am avut parte de un turneu de excepție între Charles Leclerc și Max Verstappen, încheiat în favoarea olandezului. Campionul mondial en-titre l-a depășit pe monegasc în turul 47 și a obținut prima victorie a sezonului.

Top 10 clasament final MP al Arabiei Saudite 2022:

Următorul Grand Prix va avea loc pe 10 Martie în Australia, de la ora 20:00.

+ posts
Articole Asemanatoare
F1| Dublă de foc pentru Red Bull în Marele Premiu din Azerbaijan. Max Verstappen se distanțează considerabil în clasamentul general al piloților
F1| Sergio Perez câștigă MP din Monaco și ajunge la al 3-lea P1 din carieră
F1|Max Verstappen câștigă MP al Spaniei și devine lider mondial în clasamentul general al piloților
F1|Charles Leclerc profită de problemele lui Max Verstappen și pleacă din pole-position în MP al Spaniei

Lasa un raspuns

2 + thirteen =