Home > Motorsport > F1|Max Verstappen, pole position în cursa sprint de sâmbătă de la Imola

F1|Max Verstappen, pole position în cursa sprint de sâmbătă de la Imola

Max Verstappen (Red Bull) va porni de pe prima poziţie a grilei în cursa sprint din cadrul Emilia Romagna Grand Prix, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Imola.

Campionul mondial din sezonul trecut a fost cel mai rapid la capătul unei sesiuni de calificări cu multe surprize și accidente.

Secvența a doua a calificărilor a adus un steag roșu, al doilea al sesiunii, după cel din Q1. Carlos Sainz, pilotul Ferrari și unul dintre favoriții la clasarea pe un loc fruntaș, a forțat și a ieșit în decor, în penultimul viraj al turului. Accidentul său a produs o pauză de 10 minute, care a dat planurile tuturor peste cap. În timpul pauzei, a început să plouă, astfel că cei care nu au apucat să facă un tur rapid au avut de pierdut.

La reluarea Q2-ului, piloții nu au mai ieșit pe pistă, ca să nu riște un accident din cauza ploii, astfel că Lewis Hamilton și George Russell (Mercedes) nu au mai prins Q3. 

În Q3, piloții au scăpat de ploaie și au putut concura în condiții aproape de cele mai bune.  Olandezul Max Verstappen a reușit cel mai bun timp, înainte de un final atipic al calificărilor.

Cu 3 minute înainte de final, Bottas a ieșit în decor, astfel că a fost nevoie de o nouă oprire a calificărilor. Piloții au revenit pe circuit, dar cu 40 de secunde înainte de final, accidentul lui Lando Norris (McLaren) a provocat un nou steag roșu și terminarea calificărilor. 

Astfel, Charles Leclerc (Ferrari) nu a putut bate timpul lui Verstappen, iar olandezul va pleca primul, urmat de rivalul monegasc care conduce în clasamentul general, și de Lando Norris (McLaren).

14 pole-position-uri are Verstappen în carieră. Acesta este primul din acest sezon.

Grila de start în cursa de sprint:

  • Cursa de sprint va avea loc sâmbătă, de la ora 17:30 și va fi în direct pe Orange Sport, Prima Sport și DigiSport
  • Cursa de duminică va începe la la ora 16:00 și va fi în direct pe Orange Sport, Prima Sport și DigiSport
+ posts
Articole Asemanatoare
F1| Sergio Perez câștigă MP din Monaco și ajunge la al 3-lea P1 din carieră
F1|Charles Leclerc profită de problemele lui Max Verstappen și pleacă din pole-position în MP al Spaniei
F1|Max Verstappen a câștigat MP de la Miami
F1|Charles Leclrec pole-position în MP de la Miami

Lasa un raspuns

seven + eleven =