Home > Fotbal > Directorul CNI a anunțat când va începe demolarea stadionului Dinamo

Directorul CNI a anunțat când va începe demolarea stadionului Dinamo

demolare-stadion-dinamo

Suporterii dinamoviști primesc și vești bune. Directorul CNI, Adrian Cefalan, a anunțat că s-a intrat în linie dreaptă cu ultimele avize pentru construirea noului stadion. Cel mai probabil până la sfârșitul acestui an va începe demolarea vechiului stadion.

Directorul Compiniei Naționale de Investiții, Adrian Cefalan, a vorbit despre ultimele lucruri care trebuiesc puse la punct pentru construirea noului stadion Dinamo. Acesta a spus că se lucrează la obținerea ultimelor avize pentru începerea proiectării noii arene.

Cafalan a declarat că estimează ca actualul stadion să înceapă sa fie demolat până la sfârșitul acestui an. După estimările directorului CNI construcția propriu zisă ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

„La Dinamo lucrăm la documentație, ei au făcut o dezmembrare ca să ne predea nouă amplasamentul pentru actualul stadion, inițial ne predaseră Velodromul. Bănuiesc că săptămâna viitoare se vor intabula cele două parcele rezultate în urma dezmembrării și ne vor putea preda amplasamentul.

În jur de două luni durează partea de avizare și apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea și execuția. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanțează doar construiri. Partea de demolare trebuie făcută de benficiarul final.

Studiul de fezabilitate are două componente. Partea tehnică îți spune suprafața, numărul de locuri, și partea economică, valoarea! Nu știu dacă știți, e o criză foarte mare pe piața materialelor de construcții. Fierul s-a dublat, de la 3,5 sau patru lei a ajuns la șapte lei!

Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion.

Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri.

La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a declarat Adrian Cefalan pentru sport.ro

+ posts

Lasa un raspuns

one + 19 =