Home > Fotbal > Edi Iordănescu, după meciul din Israel: „Am arătat un fotbal bun”

Edi Iordănescu, după meciul din Israel: „Am arătat un fotbal bun”

edi-iordanescu-israel-romania

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale, nu este extrem de îngrijorat din cauza faptului că nu a reușit să câstige nici al doilea său joc pe banca României.

Naționala României a remizat în deplasare cu Israel, scor 2-2 (2-0). Deși elevii lui Iordănescu Jr. au făcut o primă repriză excelentă reușind să intre la cabine cu avantaj de două goluri, la finalul întâlniri s-au văzut egalați.

Punctele bune după amicalele cu Grecia și Israel

Cu toate acestea, selecționerul nu este foarte îngrijorat. El a evidențiat lucrurile pozitive din jocul tricolorilor și a pus căderea echipei din repriza a doua pe seama oboselii.

„Hai să analizăm contextul, e final de acțiune, un context greu pentru noi, știți ce greu ne-a fost, salut efortul echipei. Au fost multe momente bune, am arătat un fotbal bun, am arătat că ne putem organiza foarte bune, cred că dacă eram puțin mai inspirați am fi putut pleca cu un rezultat pozitiv. 

Am avut două adversare competitive, să fim obiectivi, o primă repriză foarte bună, am stat bine în teren, am controlat zonele. Prima repriză a fost totală, din punctul meu de vedere, în a doua am pierdut din energie, din agresivitate. Mă așteptam să se întâmple asta din ce a fost zilele astea, am avut și ocazii de 3-0 în prima repriză, și în a doua am avut câteva situații bune. 

Prin ce am trecut, au fost nopți albe, în fiecare dimineață ne trezeam și aflam vești proaste. Sunt pregătit pentru orice critică, știu unde am venit, mi-am asumat, cred în potențialul echipei. Dacă nu facem front comun, vă spun din intimitate, e un grup care are nevoie de sprijinPleacă Iordănescu, o luăm de la capăt. Eu cred că echipa are potențial și vom arăta mai multă forță, e o echipă care are nevoie de sprijin. Am debutat și jucători tineri, am adus și jucători care au scăzut și media de vârstă. Sprijiniți echipa pentru că are nevoie și în această seară am arătat momente de fotbal bun”, a declarat Iordănescu imediat după finalul partidei la PRO X.

„Criticați-mă pe mine!”

Iordănescu a anunțat că este pregătit să primească orice critică din partea constestatarilor. El se declară totuși optimist pentru campania de calificare pentru Campionatul European din 2024.

Criticați-mă pe mine, nicio problemă, dar mi se par și lucruri care sunt departe de ce înseamnă minimum de bun simț. Se vorbește despre un antrenor nou-venit, la trei zile, care a avut jucători îmbolnăviți prin camere, că nu a schimbat jocul echipei. 

Pleacă Iordănescu, o luăm de la capăt. Eu cred că echipa are potențial și vom arăta mai multă forță, e o echipă care are nevoie de sprijin. Am debutat și jucători tineri, am adus și jucători care au scăzut și media de vârstă. Sprijiniți echipa pentru că are nevoie și în această seară am arătat momente de fotbal bun”, a concluzionat Iordănescu.

Primul meci oficial pentru Edi Iordănescu la echipa naționala va avea loc pe 4 Iunie în deplasare cu Muntenegru.

+ posts

Lasa un raspuns

4 × four =