Home > Fotbal > Ministrul apărării despre problema închirierii stadionului Ghencea de către FCSB: „Ține de oportunitățile pe care le avem”

Ministrul apărării despre problema închirierii stadionului Ghencea de către FCSB: „Ține de oportunitățile pe care le avem”

dincu-stadion-ghencea-fcsb

Oficialii celor de la FCSB speră să poată juca ultima partidă din acest campionat cu CFR Cluj pe stadionul din Ghencea. Ministrul apărării, Vasile Dîncu, nu pare însă a îi da prea mari șanse în acest sens formației patronate de Gigi Becali.

După partida câstigată la Cluj contra celor de la FCSB, oficialii, jucătorii și suporterii echipei patronate de Becali cer cu insistență ca partida retur cu campioana să se desfășoare pe stadionul din Ghencea. Asta în condițiile în care National Arena este închiriată în acea perioadă pentru festivalul SAGA.

Vasile Dîncu: „E o problemă care ține și de suporterii stelei”

Ministrul Apărarii, Vasile Dîncu, deși cu un discurs echilibrat, tinde să fie departea celor de la CSA Steaua, club aflat în jurisdicția ministerului pe care îl conduce. El a declarat că o posibilă închiriere a stadionului din Ghencea ține și de dorința suporterilor clubului militar. De asemenea, a mai afirmat că poate apărea oricând un eveniment în data în care FCSB va înfrunta CFR Cluj.

„Nu are nicio legătură cu biografia mea, cu faptul că sunt din Cluj. Problema ține de oportunitățile pe care le avem în acest moment de disponibilitatea stadionului, nu faptul că echipa lui Becali, care se revendică de la Steaua, trebuie să joace pe acest stadion.

Nu avem un contract cu clubul FCSB, nu avem nici cu LPF sau cu FRF. Deci din acest punct de vedere, nu putem da un răspuns acum. Poate că încă nu este niciun eveniment în acea dată, dar nu am discutat cu conducerea clubului pentru asta și nu știu care e situația. Când va fi cazul, o să vedem ce evenimente avem, dacă avem.

Domnul Becali nu închiriază stadioane, dar probabil că ar putea închiria unde vrea. Probabil că trebuie și cei care sunt proprietari aici să accepte acest lucru.

E problemă care ține și de suporterii Stelei, de toată comunitatea care înseamnă Steaua, care a dat mulți campioni mondiali și sigur că vocea acestei comunități este importantă pentru oricine”, a declarat Vasile Dîncu.

„Este stadionul poporului român”

Florin Tănase a declarat după victoria cu Farul de acum două zile că stadionul este făcut din banii tuturor românilor și că FCSB are tot dreptul să joace acolo. Dîncu i-a replicat că el a pus bazele proiectului stadionului, iar că arena poate fi revendicată doar de poporul român.

Nu am auzit că ar fi investit cineva aici. Eu sunt cel care a pus în proiect acest stadion și nici căpitanul de la FCSB sau alt căpitan. A investit statul român în acest stadion, prin CNI. Cine revendică acest stadion este poporul român.

Nu eu iau hotărârile cine intră pe Ghencea din Liga 1, sunt chestiuni comerciale, cred, care țin de program. Eu înțeleg lobby-ul pe care îl face FCSB, dar nu e chiar așa, nu reacționează chiar toată lumea din țara asta pentru că cineva vorbește la TV.

Asta e o chestiune administrativă, se ia pe bază de raționamente pragmatice, valorice, sau de altă natură, dar nu emoționale. Nu țin cu nimeni, eu sunt din Bistrița, nu sunt nici de la CFR, nici de la Dinamo, a mai menționat ministrul apărării.

+ posts

Lasa un raspuns

five × one =