Home > Tenis > Tenis | Simona Halep – meci dificil în sferturi la Doha

Tenis | Simona Halep – meci dificil în sferturi la Doha

halep-doha

 

 

Simona Halep a jucat în această seară în sferturile turneului de la Doha, împotriva nemțoaicei Julia Georges, numărul 16 WTA.

Ca și în precendenta partidă, cu Lesia Tsurenko, Simona a pornit ca din tun partida și s-a distanțat după numai 12 minute la 4-0.  Nemțoaica a revenit și a făcut două game-uri la rând, însă românca i-a făcut imediat re-break  și urma să servească pentru set. În game-ul opt al partidei, Simona a ratat două mingi de set pe propriul serviciu, iar Georges i-a mai făcut un break. În game-ul următor Simona mai are o minge de set, dar nemțoaica o salvează și pe aceasta și îsi face serviciul. Halep face un game slab pe propriul serviciu și se vede egalată la 5. Apoi cele două jucătoare îsi face serviciul și se intră în tie-break. Tie-break-ul este dominat de la cap la coadă de româncă care nu îi lasă lui Georges decât  un singur punct  și îsi adjudecă setul.

În setul secund, Georges a făcut break în game-ul al treilea și l-a concretizat până la 5-4, când urma să servească pentru set. Simona a refuzat să îi ofere acesteia setul și a făcut break-ul la zero. Au urmat două game-uri echilibrate, dar în care cele două jucătoare și-au făcut serviciul și s-a intrat din nou în tie-break. De data aceasta Georges a oferit o replică mult mai bună, fiind constant în față în tie-break și având și două mingi consecutive de set, salvate însă de Simona. Apoi Simona, închide tie-break-ul la 8-6, la prima minge de set și meci avută.

Simona câstigă cu 7-6, 7-6, după două ore de joc, în uralele câtorva zeci de români prezenți pe arena din Doha. În semifinale, Simona o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 7 WTA, mâine de la ora 15:30.

+ posts

Lasa un raspuns

3 + 13 =