Home > Liga 1 > 6 concluzii după FCSB – Universitatea Craiova 0-2 »  Bucurie mare la Craiova, dar mai ales la Cluj

6 concluzii după FCSB – Universitatea Craiova 0-2 »  Bucurie mare la Craiova, dar mai ales la Cluj

  1. Craiova tocmai ce a pus trofeul de campioană în mâna CFR-ului. Victoria oltenilor este în special a celor de la Cluj, iar calculele pentru prima poziție sunt poate mai limpezi ca oricând. Doar matematica s-ar mai putea opune acestei ecuații ce devine de la meci la meci mai simplă, dar și așa „literatura” spune că medaliile sunt în drum spre Gruia. Rămâne de văzut dacă vor ajunge cu CFR-ul și dacă vor avea întârziere.
  2. Craiova a câștigat pentru ea, din orgoliu și dorință, dar și cu speranțele încă vii că i se poate alătura mai degrabă liderului CFR-ului prin obținerea locului secund, decât Voluntariului în lupta la baionetă pentru ultima treaptă a eșalonului fruntaș.
  3. „De bucurie rar avură parte”, în special când adversarul se numește FCSB. Trupa roș-albastră pare în continuare un complex greu de depășit, iar victoriile Craiovei sunt sporadice, așa că atunci când vin au tendința să se transforme în sărbătoare. Reghe trebuie însă să gestioneze profesionist situația, pentru că aceste trei puncte obținute pe Arena Națională nu vor putea să îi țină de cald Craiovei și în meciurile viitoare, iar dincolo de duelurile cu CFR și Farul la orizont așteaptă și manșa tur din semifinalele Cupei, de departe cel mai important obiectiv al finalului de sezon. Și este musai să nu fie ratat!
  4. La fel ca în ultimii ani, chiar dacă nu are resurse pentru a intra serios în lupta la titlu Craiova o arbitrează de la distanță și înclină mereu balanța în aceeași direcție. Să fie oare o întâmplare?
  5. FCSB trebuie să se consoleze pentru încă cel puțin un sezon că mult-râvnitul trofeu ia drumul Clujului și să își reproșeze constant că deși a avut nenumărate ocazii le-a spulberat pe toate, nedând dovadă de maturitate în momentele care contau cu adevărat. Ce-i drept, FCSB încă este la mâna ei, dar trebuie să fii mult prea optimist pentru a crede că echipa mai poate urca în clasament. Din contră, trebuie să fie prudentă și să țină de locul al doilea, deoarece Craiova o „amenință” din spate, iar în urma victoriei de astăzi este tot mai aproape de adversar.
  6. FCSB numără al șaptele an fără campionat și pare că a trecut o veșnicie de când ora exactă în fotbal se dădea la București. Dar acești șapte ani par atât de mici doar dacă te gândești că Universitatea Craiova numără așa de mai bine de trei decenii și nu pare încă hotărâtă să pună capăt acestei iluzii dureroase. Tot cu număratul se ocupă și CFR, campioana în exercițiu, care se apropie de borna 5. Este chestiune de timp până când va obține un nou titlu. Sau poate nu, dacă Craiova, care i-a fost înger în această seara, se va transforma în demon runda viitoare și va reaprinde campionatul.
+ posts
Articole Asemanatoare
mihai-nesu-fcsb-fc-voluntari
Mihai Neșu, în tribune la FCSB – FC Voluntari
mustata-petrea-becali
Mustață continuă contrele cu Becali: „Avem o singură nelămurire cu Gigi”
reghecampf-inainte-craiova-cfr
Reghecampf a anunțat obiectivul Universității în acest final de sezon
becali-vanzare-fcsb
Becali anunță din nou că vrea să renunțe la FCSB: „Ia-o Talpane!”

Lasa un raspuns

two × one =