Home > Fotbal > Încă o retragere importantă din echipa națională

Încă o retragere importantă din echipa națională

alin-tosca-retragere-nationala

Alin Toșca (30 de ani), jucătorul turcilor de la Gaziantep, și-a anunțat în această dimineață retragerea din echipa națională. El a motivat decizia printr-o scrisoare deschisă destinată fanilor naționalei României.

Jucătorul care a debutat în 2016 la echipa națională într-un amical cu Lituania a fost printre cei mai constanți jucători selecționați la prima reprezentativă în ultimii ani. El a strâns 30 de meciuri la echipa națională reușind să marcheze și un gol.

Mesajul lui Toșca pentru fanii naționalei

Toșca a explicat motivele retragerii sale premature din echipa națională prin intermediul unei scrisori deschise. El a spus că în spatele acestei decizii nu ar fi actualul selecționer sau conducerea FRF.

„Astăzi închid un capitol, au fost 7 ani minunați, fiecare dintre ei însemnând meciuri pentru mine în tricoul echipei naționale. Oricând, oricum, pe orice post, am fost gata să dau totul și chiar am dat totul pentru România.

Decizia mea nu a fost influențată de nimic din tot ce înseamnă echipa națională, atmosferă, coechipieri, staff, suporteri, Federație.

Pentru a evita orice speculații, vă asigur că retragerea mea nu a fost nici cauzată, nici încurajată de Edward Iordănescu. Ne cunoaștem de ani buni, am încredere în capacitatea lui de a găsi alte soluții și sunt sigur că România se poate califica la EURO 2024!

De aceea, vă rog să îmi respectați decizia fără a crea în jurul acesteia discuții și speculații fără adevăr. Nu mi-ar face bine nici mie, nici echipei naționale.

Am avut o relație fără urmă de conflict cu toți selecționerii cu care am lucrat, staff-urile lor tehnice și staff-urile suport de la echipa națională. Cu toți coechipierii mei, cărora le mulțumesc. De asemenea, am construit o relație corectă și de respect cu reprezentanții Federației, în toți acești ani. Am apreciat mereu sprijinul suporterilor și am încercat să le răspund cu tot ce am mai bun ca fotbalist.

Fiecăruia din cei de mai sus le mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru ajutorul pe care l-am primit.

Le urez coechipierilor mei mult succes și noroc! Am fost, sunt și voi rămâne mereu suporterul necondiționat al echipei naționale. Hai România!”, a declarat Toșca pentru FRF.ro

Reacția lui Edi Iordănescu

Imediat a venit și reacția selecționerului Edi Iordănescu care consideră că a pierdut un jucător extrem de important. Deși a încercat să îl convingă pe Toșca să revină asupra deciziei, jucătorul lui Gaziantep a fost de neînduplecat.

Sunt mâhnit pentru că echipa națională pierde un jucător important. Îl cunosc de mult timp pe Alin, l-am apreciat totdeauna, mi-am dorit cândva chiar să colaborăm la nivel de club și au fost discuții în acest sens. Acum, în mod cert, era un jucător în planurile mele la echipa națională.

Am vorbit cu el în mai multe rânduri despre decizia pe care a luat-o și motivele ei care sunt personale, trebuie să îi respect hotărârea construită în timp.

Îmi doresc foarte mult ca acest moment să producă un efect de creștere a responsabilității pentru toți jucătorii din circuitul naționalei, astfel încât ei să muncească și mai mult, să demonstreze și mai mult prin prestațiile lor la nivel de club că merită să ajungă în lotul României. Ne așteaptă patru meciuri extrem de importante în luna iunie, grupate într-un format fără precedent în ultimele decenii și care ne va solicita la maximum resursele fizice și de concentrare.

Îi mulțumesc lui Alin pentru perioada carierei în tricoul României și nu pot să îmi doresc pentru el decât să fie împăcat, să aibă sănătate și succes în continuarea carierei la nivel de club”, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF.ro

Toșca devine astfel al șaselea jucător care s-a retras în ultimele luni de la echipa națională după Silviu Lung, Bogdan Stancu, Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon și Cristi Săpunaru.

+ posts

Lasa un raspuns

four × 3 =