Home > Fotbal > Naționala revine în Giulești

Naționala revine în Giulești

nationala-revine-in-giulesti

Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi că meciurile naționalei din Liga Națiunilor din luna iunie vor avea loc pe stadionul din Giulești. De asemenea, arena inaugurată luna trecută ar putea organiza meciuri la Campionatul European U21 de anul viitor.

După ce primele meciuri organizate pe noua arena din Giulești s-au dovedit a fi un succes organizator, cei din FRF vor să vadă ce impact va avea și echipa națională pe noul stadion.

Astfel, partidele din luna Iunie pe care România le va disputa în Liga Națiunilor vor fi găzduite de arena din Giulești. Mai mult, prin aceste partida, stadionul Rapidului va fi testat pentru a găzdui meciuri la Campionatul European U21 de anul viitor.

Meciurile pe care le vor disputa tricolorii pe noul Giulești

  • 11 iunie: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45);
  • 14 iunie: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45);

Acesta două partide erau programate inițial pe stadionul din Ghencea. Totuși, după partida amicala cu Grecia, mai multe voci din fotbalul românesc au condamnat atitudinea suporterilor lui CSA Steaua care au huiduit în repetate rânduri jucătorii echipei naționale și au cerut mutarea partidei pe un alt stadion.

Se pare că FRF a ținut cont de acest lucru și a preferat să încerce un alt stadion. Chiar dacă capacitatea arenei este mai mică, atmosfera din Giulești ar putea fi una mai prietenoasă pentru fotbaliștii echipei naționale.

România revine în Giulești după 11 ani, ultima partidă disputată pe arena rapidului fiind în Iunie 2011 contra Bosniei, în preliminariile pentru Campionatul European din 2012. Atunci tricolorii s-au impus cu 3-0 după golurile înscrise de Adrian Mutu și Ciprian Marica de două ori.

Tot în Giulești a avut loc amicalul istoric cu Germania din 2004, câstigat de tricolori cu scorul de 5-1.

+ posts

Lasa un raspuns

3 − 2 =