Universitatea Craiova se află în această perioadă în stagiul centralizat din Antalya, în vederea pregătirii celei de-a doua părți a sezonului. Oltenii lui Reghecampf au parte de condiții de cinci stele pe pământ turcesc și toate motivele de a se pregăti cât mai bine pentru partidele din 2022.
Chef Andrei Voica, bucătarul care se ocupă de meniul juveților, a dezvăluit câteva secrete din bucătăria Craiovei. Acesta are grijă ca fotbaliștii olteni să primească în permanență o alimentație echilibrată, pentru a se menține în formă.
Dezvăluiri din bucătărie
Andrei Voica, bucătarul Craiovei, este câștigătorul Master Chef al ediției 2015, iar de trei ani „este convocat” în lotul formației din sudul țării. Acesta a împărtășit câteva secrete din bucătăria oltenilor pentru pagina oficială de Facebook a clubului:
„Meniul nostru este diversificat, bazat atât pe carbohidrați, cât și pe proteine. Dacă vorbim de proteine, își pot alege pui, pește alb, iar dacă vorbim de carbohidrați am decis – pentru că sunt o sursă de a pune kilogramele în plus – să fie integrale. Așa că avem paste integrale, orez brun. Încercăm tot timpul să-i ajutăm să ajungă la performanța de care au nevoie.
Când vin la mine, ei acumulează ceea ce pierd pe teren. Repet, meniul este foarte diversificat, întâlnim pui, curcan, pește care are Omega 3 și poate fi servit chiar în ziua premergătoare meciului, cum este somonul. Avem și vită, carne roșie, am introdus de anul trecut și lintea roșie, bogată în fier”, a declarat chef Voica.
Preferințe culinare cât mai diverse
Bucătarul Craiovei a mărturisit că înceracă pe cât posibil să satisfacă nevoile individuale ale fiecărui fotbalist și să le ofere acestora alimentele de care au nevoie la finalul unei partide dificile:
„Gusturile sunt diferite. Lui Ivan îi plac ouăle tari dimineața, vine Vătăjelu și spune ‘vreau ouăle moi”… Jucători vegetarieni nu sunt, dar Papp și Marius Constantin, de exemplu, mănâncă mai mult legume, supe creme, ține de fiecare în parte, în funcție de ce le transmite organismul pe teren, în timpul meciurilor”, a mărturisit chef Andrei Voica.
Voica: „La Craiova avem o bucătărie foarte modernă”
Bucătarul Științei, cel care de un an se ocupă și de meniurile echipei naționale, a avut numai cuvinte de laudă la adresa condițiilor de lucru pe care le are la Craiova, arătându-se mulțumit de tot ceea ce s-a investit acolo:
„Cred că alimentația unui sportiv – că e fotbalist, atlet, halterofil și așa mai departe – este cea mai importantă. La Craiova avem o bucătărie foarte modernă, un restaurant la fel. Toată baza este ultramodernă, chiar aș vrea să intre oamenii de afară și să viziteze tot ce este acolo”,a adăugat Voica.
Reghecampf se pricepe și în bucătărie
Chef Voica s-a arătat încântat de faptul că lucrează cu Laurențiu Reghecampf, un antrenor care are un cuvânt de spus și în bucătărie. Acesta se descurcă excelent și oferă sfaturi atunci când vine vorba de alimentația elevilor săi:
„Laurențiu Reghecampf gătește foarte bine și intră cu mine în bucătărie, ne sfătuim ce trebuie să facem pentru a doua zi sau seara. Mie îmi plac astfel de persoane, care se implică pe partea asta de bucătărie, pentru că îmi dau o stare de bine, înseamnă că pun în valoare ceea ce facem noi în bucătărie.
În cei aproape trei ani de când sunt la U Craiova nu a venit nimeni să-mi ceară o a doua porție din același fel. Ține de fiecare fotbalist în parte, cât de profesionist este”, a încheiat Andrei Voica.