Home > Fotbal > Fotbal | Cfr câstigă titlul în fața celor de la Fcsb pentru al doilea an la rând

Fotbal | Cfr câstigă titlul în fața celor de la Fcsb pentru al doilea an la rând

cfr-cluj-campioana

Cfr Cluj și Csu Craiova s-au întâlnit în această seară în Gruia, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a a play-off-ului ligii 1. Calculele erau simple, dacă Cfr nu ar fi pierdut, și-ar fi păstrat titlul de campioană a României. De partea cealaltă, cei de la Csu Craiova, erau nevoiți să scoată un rezultat bun, pentru a nu le da șansa celor de la Viitorul să îi egaleze la puncte pe locul 3.

Dan Petrescu a trimis pe teren următoarea formulă : Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic (88′ Hoban), Bordeianu, Culio – Deac, Omrani (75′ Țucudean), Păun (61′ Costache).

Csu Craiova a încpeut partida cu următorul prim 11: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor (46′ Acka), Kelic, Briceag – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Fedele, Baicu – Cristea (52′ Fortes).

Cfr a pornit hotârătă să nu aștepte doar un egal, iar în minutul 9 introduc mingea în plasă. Din păcate pentru ardeleni golul marcat de Boli din centrarea lui Deac este anulat pe motiv de offside. În minutul 11 Păun este împins în careu de Kelic, iar Hațegan arată punctul de var. Culio înscrie fără emoții, iar Cfr preia conducerea. În minutul 25 Bordeianu șutează de la 20 de metri, însă Pigliacelli deviază în corner. În minutul 35, Craiova are prima mare ocazie. Fedele a bătut o lovitură liberă, mingea a fost deviată de zid la Andrei Cristea care nu îl poate învinge pe Arlauskis din 7 metri. La pauză, gazdele conduceau cu 1-0.

În minutul 49, Omrani trimite în plasă cu capul dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, însă pentru a doua oară în această seară celor de la Cfr le este anulat un gol. În mintul 55, Fortes are o mare ocazie pentru Craiova, însă șutul acestuia este respins extraordinar de Arlauskis. În minutul 84, Cicâldău execută o lovitură liberă de la 18 metri, însă șutul acestuia trece puțin peste poartă. Eforturile ofensive ale celor din Bănie s-au dovedit a fi inutile, astfel că partida se încheie cu scorul de 1-0.

Cfr Cluj se impune în fața celor de la Csu Craiova cu 1-0 și astfel redevine campioană a României. Este al cincelea titlu din istorie cucerit de Clujeni.

Etapa viitoare cei de la Cfr se vor deplasa pe Arena Națională pentru duelul cu Fcsb. Meciul va fi însă doar de palmares. Csu Craiova va primi vizita celor de la Viitor, într-un duel decisiv pentru locul 3.

 

 

 

+ posts
Articole Asemanatoare
reghecampf-inainte-craiova-cfr
Reghecampf a anunțat obiectivul Universității în acest final de sezon
6 concluzii după FCSB – Universitatea Craiova 0-2 »  Bucurie mare la Craiova, dar mai ales la Cluj
chindia-dinamo-liga-1
Dinamo o învinge pe Chindia în deplasare și reintră în lupta pentru salvarea directă de la retrogradare
fcsb-farul-liga-1
FCSB îsi ia revanșa în fața celor de la Farul

Lasa un raspuns

4 × 1 =