Home > Liga 1 > Craiova învinge Clinceni și e tot mai sigură de play-off

Craiova învinge Clinceni și e tot mai sigură de play-off

Universitatea Craiova s-a impus în deplasarea de la Giurgiu de pe terenul codașei Academica Clinceni, scor 3-1, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 27-a din Liga 1.

Oltenii au plecat favoriții cerți ai întâlnirii, iar orice alt rezultat în afara victoriei ar fi fost echivalentul unui mare dezastru în tabăra alb-albastră. Partida a început cu echipa din Bănie precaută, neforțând deschiderea scorului încă din primele secvențe ale jocului.

Academica, după rușinea din partida cu Farul, atunci când a cedat cu un istoric 2-8, a început mult mai atentă duelul cu Universitatea Craiova.

Cîmpanu, prima dublă în Liga 1

Echilibrul de pe tabelă nu a putut fi însă menținut mai mult de 20 de minute, căci Crețu l-a găsit perfect pe Cîmpanu în gura porții, iar acesta l-a învins fără emoții pe Ureche, ducându-și echipa la timona partidei.

Când Craiova se gândea deja la al doilea gol, ilfovenii au avut un cuvânt important de spus și au marcat prin Robert Ion în poarta apărată de Pigliacelli.

Pentru a evita o pauză furtunoasă și o repriză secundă cu sabia deasupra capului, Cîmpanu a semnat dubla la trei minute de când echipa sa se văzuse egalată.

Scorul pauzei, în deplină concordanță cu ceea ce s-a jucat în iarbă, nu avea cum să îi ofere prea multe motive de bucurie lui Reghecampf, care trebuia să schimbe obligatoriu strategia pentru partea secundă.

Craiova, victorie chinuită contra celor de la Clinceni

Întoarcerea de la vestiare nu a adus mari modificări în jocul Craiovei, iar Academica a rezistat eroic, ținând aproape de un adversar net superior. Spre disperarea tuturor, oltenii au irosit ocazie după ocazie, iar dacă toate ratările s-ar fi răzbunat în ultimele minute ale întâlnirii, viața juveților ar fi devenit una complicată.

Nou-intratul Vînă a risipit orice urmă de îndoială și orice emoție, stabilind scorul final al confruntării de pe malul Dunării: 3-1 și Craiova obține ceea ce avea cel mai mult nevoie în urma acestei întâlniri. Cele trei puncte au fost securizate și adăugate în cont, iar oltenii mai au nevoie de încă trei etapa viitoare în partida cu Chindia Târgoviște pentru a-și asigura matematic prezența în play-off.

Clasament Liga 1 după Academica Clinceni – Universitatea Craiova 1-3

+ posts
Articole Asemanatoare
reghecampf-inainte-craiova-cfr
Reghecampf a anunțat obiectivul Universității în acest final de sezon
6 concluzii după FCSB – Universitatea Craiova 0-2 »  Bucurie mare la Craiova, dar mai ales la Cluj
chindia-dinamo-liga-1
Dinamo o învinge pe Chindia în deplasare și reintră în lupta pentru salvarea directă de la retrogradare
fcsb-farul-liga-1
FCSB îsi ia revanșa în fața celor de la Farul

Lasa un raspuns

fourteen − six =