Horia Tecău a marcat simbolic retragerea din circuitul mondial de tenis. Într-o atmosferă caldă, în sala BT Arena de la Cluj-Napoca în cadrul evenimentului Sports Festival, Horia a spus adio tenisului, acasă alături de mari personalități ale sportului alb. Tributul adus marelui campion a fost unul amplu, cu o sală plină, care și-a dorit să fie cu sufletul alături de Horia.
Cu o carieră extraordinară, trei titluri de Grand Slam câștigate, în 2015 la Wimbledon, în 2017 la US Open, la dublu masculin și cu un Turneu de Slam, câștigat la dublu mixt în 2012 la Australian Open. Medalia olimpică de argint de la Rio din 2016, dar și un Turneu al Campionilor câștigat în 2015, întregesc cariera marelui jucător. În total în cariera sa el a cucerit 38 de titluri ATP.
Horia a urcat și pe poziția a doua a clasamentului mondial de dublu.
Alături de Horia au fost prezenți în sala din Cluj, oameni dragi ai acestuia: Simona Halep, Robert Lindstedt, Bethanie Mattek-Sands, cea cu care a câștigat primul Slam, Ilie Năstase, dar și Patrick Mouratoglou, Marius Copil și Andrei Pavel.
Primul meci demonstrativ i-a adus pe Simona Halep și Patrick Mouratoglou față în față cu Horia Tecău și Bethanie Mattek-Sands.
Al doilea meci a fost unul de efect aducându-i în aceeași echipă pe Stere Halep și Emil Boc într-o confruntare împotriva lui Horia și a Simonei.
După această partidă a urmat un moment de familie, când echipele s-au schimbat și Stere și Simona Halep au jucat câteva mingi cu Horia și Romeo Tecău.
Copilul de minigi, vizibil emoționat de amploarea evenimentului, a găsit într-un final o lovitură spectaculoasă cu care a cules ropote de aplauze.
Emil Boc a făcut spectacol pe teren
Emil Boc a ținut să îl imite pe Rafael Nadal, deținător a 22 de titluri de Grand Slam, care este cunoscut pentru gesturile tipicare și superstițiile pe care le are înaintea oricărui meci.
Cadouri prețioase pentru Horia
Ilie Năstase i-a oferit lui Horia o rachetă de tenis din lemn, rachetă ce se folosea în anii 70, după ce Năstase ajunsese numărul 1 în ierarhia mondială.
La eveniment au fost prezenți și primii antrenori ai lui Horia, Ioan Macoveciuc, dar și Andrei Pavel, care i-au dăruit o plachetă aurită lui Tecău.
Horia Tecău a cucerit inimile iubitorilor de tenis
Horia a povestit despre momentele incredibile din toată cariera, rememorând titlul de la Wimbledon:
„Sunt foarte multe meciuri de care îmi aduc aminte, dar unul care este reprezentativ, înaintea tuturor, este finala de la Wimbledon. Ăla a fost visul suprem pentru mine: la cel mai titrat turneu să reușesc să câștig finala, la concursul legendar și să îmi îndeplinesc visul! Pentru mine a însemnat o creștere, o evoluție, o încununare a multor lucruri pe care le-am învățat și făcut de-a lungul anilor, atunci am simțit că le-am îndeplinit acolo. Ăla a fost momentul pe care l-am simțit că e cel mai important din carieră.”.
Horia Tecău va rămâne în inimile oamenilor drept un jucător plin de talent, unul din cei mai buni tenismeni pe care i-a dat România, care nu a renunțat atunci când i-a fost greu, care a știut să rămână modest indiferent de toată faima adusă de sportul alb, dar și ca cel care a adus zâmbete pe fețele oamenilor pasionați de sport. Luminile au fost stinse, Horia a lăsat racheta, a adus copiii prezenți în sală pe teren pentru o ultimă îmbrățișare. Mulțumim, Horia pentru că ne-ai inspirat!